Jante

BAU
Moderator General
Auto:

Re: Jante

Post by BAU »

@CristiXander: Este bine sa refaci geometria dar nu aceasta da vibratii in volan

Spui ca s-au echilibrat bine . Iti propun sa refaci echilibrarea in alta parte pe alt aparat , posibil sa nu fie echilibrate bine

Apoi trebuie verificat ca anvelopele sa fie montate bine pe jante , sa nu fie deformate si sa nu aibe galme . Mai ales pe interior , acolo nu prea se vad .

Apoi , de ce nu , verificate si jantele . SI acestea se pot verifica sa nu fie deformate si sa fie echilibrate .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

CristiXander
Auto: Proceed GT Line 2020

Post by CristiXander »

@BAU Am facut o echilibrare suplimentara cand eram in vacanta si nu a schimbat nimic. Pe langa vibratia in volan parca vibra si masina cu totu ... Foarte ciudat.

La vara o sa vorbesc cu cei de la Autosoft .. sa ii dam de cap. Poate de la geometrie ...
Ma gandeam ca de la marimea jantei / anvelopei (225/40 R18) este normal sa fie asa inconfortabila si sa vibreze volanul ...

Multumesc!

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Cu parere de rau insa geometria nu ar avea de ce sa dea vibratii . Aceasta nu ar avea ca efect decat ca masina sa traga intr-o parte sau alta , in rulaj sau la franare cu uzura neuniforma a profilului anvelopei . Vibratia in volan , mai ales de la o anumita viteza in sus nu poate sa provine decat de la roti . Dezechilibrare sau deformare

ATENTIE , repet acest lucru din experienta . Acum cativa ani buni la alta masina am patit acelasi lucru . Vibratie in volan tot peste 120 km cu rotile echilbrate . Dupa multe cautari , dintr-o pura intamplare am vazut ca la una din rotile de pe spate aveam o galma serioasa pe interior observata cu greu . Aceasta in mers deforma anvelopa incat simtem prin caroserie vibratii in volan . Am rezolvat dupa schimbarea anvelopei .

Ai verificat si anvelopele spate ? Ai facut echilibrarea si pentru ele ??? Ai verificat daca acestea nu au deformari sau galme ??
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

Ampt_2025
Auto: KIA Xceed

Post by Ampt_2025 »

Tot anvelopele consider și eu că sunt de vină.
Cu siguranță, că cel puțin una dintre ele are vreo deformare greu de observat la prima vedere.

Cu multă răbdare, o vei descoperi până la urmă.

P.S Poate părea nepotrivită întrebarea mea, dar ai verificat prezoanele, dacă sunt bine strânse?!

Post Reply

Return to “Generalităţi”