@CristiXander: Este bine sa refaci geometria dar nu aceasta da vibratii in volan
Spui ca s-au echilibrat bine . Iti propun sa refaci echilibrarea in alta parte pe alt aparat , posibil sa nu fie echilibrate bine
Apoi trebuie verificat ca anvelopele sa fie montate bine pe jante , sa nu fie deformate si sa nu aibe galme . Mai ales pe interior , acolo nu prea se vad .
Apoi , de ce nu , verificate si jantele . SI acestea se pot verifica sa nu fie deformate si sa fie echilibrate .
Jante
- CristiXander
- Auto: Proceed GT Line 2020
Re: Jante
@BAU Am facut o echilibrare suplimentara cand eram in vacanta si nu a schimbat nimic. Pe langa vibratia in volan parca vibra si masina cu totu ... Foarte ciudat.
La vara o sa vorbesc cu cei de la Autosoft .. sa ii dam de cap. Poate de la geometrie ...
Ma gandeam ca de la marimea jantei / anvelopei (225/40 R18) este normal sa fie asa inconfortabila si sa vibreze volanul ...
Multumesc!
La vara o sa vorbesc cu cei de la Autosoft .. sa ii dam de cap. Poate de la geometrie ...
Ma gandeam ca de la marimea jantei / anvelopei (225/40 R18) este normal sa fie asa inconfortabila si sa vibreze volanul ...
Multumesc!
Cu parere de rau insa geometria nu ar avea de ce sa dea vibratii . Aceasta nu ar avea ca efect decat ca masina sa traga intr-o parte sau alta , in rulaj sau la franare cu uzura neuniforma a profilului anvelopei . Vibratia in volan , mai ales de la o anumita viteza in sus nu poate sa provine decat de la roti . Dezechilibrare sau deformare
ATENTIE , repet acest lucru din experienta . Acum cativa ani buni la alta masina am patit acelasi lucru . Vibratie in volan tot peste 120 km cu rotile echilbrate . Dupa multe cautari , dintr-o pura intamplare am vazut ca la una din rotile de pe spate aveam o galma serioasa pe interior observata cu greu . Aceasta in mers deforma anvelopa incat simtem prin caroserie vibratii in volan . Am rezolvat dupa schimbarea anvelopei .
Ai verificat si anvelopele spate ? Ai facut echilibrarea si pentru ele ??? Ai verificat daca acestea nu au deformari sau galme ??
ATENTIE , repet acest lucru din experienta . Acum cativa ani buni la alta masina am patit acelasi lucru . Vibratie in volan tot peste 120 km cu rotile echilbrate . Dupa multe cautari , dintr-o pura intamplare am vazut ca la una din rotile de pe spate aveam o galma serioasa pe interior observata cu greu . Aceasta in mers deforma anvelopa incat simtem prin caroserie vibratii in volan . Am rezolvat dupa schimbarea anvelopei .
Ai verificat si anvelopele spate ? Ai facut echilibrarea si pentru ele ??? Ai verificat daca acestea nu au deformari sau galme ??
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Tot anvelopele consider și eu că sunt de vină.
Cu siguranță, că cel puțin una dintre ele are vreo deformare greu de observat la prima vedere.
Cu multă răbdare, o vei descoperi până la urmă.
P.S Poate părea nepotrivită întrebarea mea, dar ai verificat prezoanele, dacă sunt bine strânse?!
Cu siguranță, că cel puțin una dintre ele are vreo deformare greu de observat la prima vedere.
Cu multă răbdare, o vei descoperi până la urmă.
P.S Poate părea nepotrivită întrebarea mea, dar ai verificat prezoanele, dacă sunt bine strânse?!