Amortizoare
-
mikecool13
- Auto: Kia
Amortizoare
Buna ziua, dretin o Kia Ceed 2020, 1,4 benzina 140 cp, am observat atunci când trec peste limitatoare de viteza se aude un pufait ca o perna de aer care ar da aerul afara atunci când treci peste un obstacol. Nu se aude vreun alt sunet metalic ...peste limitatoare trece lin revanindu-si la starea inițială dar cu acel șuierat de aer.Amottizoarele sunt curate nu au pierderi de ulei.Am fost la un mecanic și mi -a spus ca nu ar fi nici o problema, am întrebat și CBT-ul...raspunsul a fost la fe,l ca s-a mai întâlnit la modelele Kia acest șuierat. Va întreb la cei care dețineți un model la fel dacă și la voi s-a manifestat asa. Mulțumesc!
Re: Amortizoare
Si la mine se aude la fel, același an si motorizare. Chiar anul trecut am făcut un test de amortizoare la Kia Jilava, având tocite în spic cauciucurile de pe spate, amortizoarele erau in parametri de funcționare, de vină fiind geometria roților.
-
mikecool13
Salut ! Sa înțeleg ca după ce ai făcut geometria, a dispărut acel pufait la trecerea peste limitatoare ?
Nu, mașina face la fel.
Chiar după ce am postat mai sus trecând ca pieton pe la trecere am auzit un pâsâit la amortizoare după un bumper la o alta mașină (cred că era o toyota corolla), cum ar spune orice mecanic "Așa 'face' toate, dom'ne"
.
In cazul meu, am făcut test de amortizoare crezând ca de la amortizoare s-au tocit inegal anvelopele. Cu ocazia asta am aflat ca sunt în parametri amortizoarele și ca trebuie să fac geometria la roti.
Chiar după ce am postat mai sus trecând ca pieton pe la trecere am auzit un pâsâit la amortizoare după un bumper la o alta mașină (cred că era o toyota corolla), cum ar spune orice mecanic "Așa 'face' toate, dom'ne"
In cazul meu, am făcut test de amortizoare crezând ca de la amortizoare s-au tocit inegal anvelopele. Cu ocazia asta am aflat ca sunt în parametri amortizoarele și ca trebuie să fac geometria la roti.
-
maximus1965
- Auto: kia proceed
Salut,
Amortizoarele sunt pe gaz, asta ar fi explicatia.
Am vorbit cu un baiat care reconditioneaza amortizoare(toate fac la fel,adica acest gen de amortizoare)
Iar cei din Jilava mai bine fugiti de ei, mai ales de cei care fac garantia, sunt sub orice critica.
Apropo am avut o kia ceed 2009 la fel faceau amortizoarele, acum am ceed 2021 aceeasi situatie, asa ca stai linistit.
Drumuri lungi si fara probleme.
Amortizoarele sunt pe gaz, asta ar fi explicatia.
Am vorbit cu un baiat care reconditioneaza amortizoare(toate fac la fel,adica acest gen de amortizoare)
Iar cei din Jilava mai bine fugiti de ei, mai ales de cei care fac garantia, sunt sub orice critica.
Apropo am avut o kia ceed 2009 la fel faceau amortizoarele, acum am ceed 2021 aceeasi situatie, asa ca stai linistit.
Drumuri lungi si fara probleme.
-
mikecool13
Și la mine pufaie când dau mai tare intr-un bumper. Cu geamurile închise parca nu se aude. Oricum trebuie sa fii foarte atent la treaba asta ca să sesizezi pufaitul.
La fel făcea și la un Renault Clio mai vechi.
La fel făcea și la un Renault Clio mai vechi.