Achizitie KIA CEED SW 2020

SIA
Auto: KIA CEED SW GT-Line, 1.4 TGDI

Achizitie KIA CEED SW 2020

Post by SIA »

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un Ceed SW nou. In principiu ma intereseaza 1.4tgdi, echipare Star cu optionale sau GT-line. Am cateva nelamuriri, inainte sa fac test-drive (deocamdata m-am urcat in masina si mi-a placut):
1. cat de confortabila e masina la drum lung, socuri la gropi cu jante mai mari? Arata f.bine cu jante de 17, dar am senzatia ca sunt prea mari pentru suspensia CEED;
2. ce probleme aveti de cand ati luat masina? (chiar daca e noua si are garantie 7 ani, am tot citit si vorbit cu posesori si se pare ca sunt destule probleme, unele chiar importante);
3. KIA-face masini fiabile? Vin de pe un Ford Focus MK2 la care am schimbat din 2008, doar consumabile si inca vreau sa-l tin;
4. ce ati mai condus si credeti ca mai pot testa de la concurenta (compacta break, +-20 mii euro, ) care sa fie peste KIA la dotari, fiabilitate, garantie (nu vreau sa vand masina mai devreme de 7 ani)?
Multumesc.

AlexandruG
Auto: C'EED GT Mark II

Re: Achizitie KIA CEED SW 2020

Post by AlexandruG »

Salutare!

(1)
  • Am CEED STAR 1.4TGDI cu rotile pe 17". Personal mi se pare ca se comporta bine la drum lung, iar gropile nu se simt asa rau. Pot compara cu jantele pe 16" pe care le folosesc pe timp de iarna care au si balonul mai mare. Intre cele doua variante de roti, nu simt mare diferenta.
(2)
  • Cotiera glisanta a inceput sa scartaie. Probabil de la frig. Momentan folosesc o laveta din microfibra pe care o pun sub inchidere si nu mai face asa. O sa o rezolv la prima revizie. Cel mai probabil este de la piciorusele de plastic care cad in gaura cotierei. Este un topic dedicat subiectului pe forum pentru mai multe detalii.
  • Geamul stanga spate a refuzat sa se mai ridice pentru vreo 30 de minute, dupa care si-a revenit. Geamul dreapta fata a facut aceeasi figura. Am fost in service si mi-au curatat glisierele de praf (cica asta ar fi fost problema...). De atunci totul este ok.
(3)
  • Nu pot sa ma pronunt. Este prima masina KIA.

(4) -

razvansil
Auto: Kia Ceed SW 2019

Post by razvansil »

Salut. Am ceed sw din mai 2019 și pot spune ca e destul de plăcută după ce te obișnuiești cu ea. Veneam după un Ford mondeo mk2 2 litri și a durat un pic sa ma învăț cu ea, dar e ok. Nici o problema cu ea pana acum. E util și sistemul de păstrare banda rulare. E spațioasă, întra și un pat demontat în ea :). Garda la sol e mai mică, fără drumuri forestiere de munte cu ea.
Când am cautat sa o cumpăr, comparabil era Opel Astra K și focus. Nu am vrut 3 cilindri asa ca am mers pe Kia

Cocostarc
Auto: Ceed

Post by Cocostarc »

SW este putin mai rigid decat hatchback ul pt extragreutate ... Daca umbli des pe drumuri cariate ( de exemplu dale de beton sau aftalt vechi peticit ) neaparat sa faci testdrive SW cu R17 pe un astfel de drum inainte de alegere. Degeaba te plimbi 10 minute pe asfalt ca n palma ca apoi sa injuri...

Sa verifici daca la R17 ai sau poti achizitiona separat roata de rezerva care se intre pe etrierii tai!

Daca te fatai mult urban, sa fii grijuliu cu ambreiajul ... mai sensibil decat la concurenta ...

In rest nu cred ca ai citit alte chestii la masinile care inca se afla in perioada de garantie de 7 ani ...
Cazuri singulare vor exista mereu in orice domeniu ...

SIA
Auto: KIA CEED SW GT-Line, 1.4 TGDI

Post by SIA »

Multumesc de sfaturi, dar am deja 3000 km facuti cu masina de la sfarsitul lui mai. Suspensia te zguduie putin la sinele de tramvai sau unele gropi, dar nu e deranjant. Vom vedea cum se comporta in timp. Inca ma obisnuiesc cu cutia care are curse lungi (cel mai neplacut lucru, daca vrei sa mergi putin mai agresiv si trebuie sa schimbi mai repede 😐).
In rest, am 2 locuri unde a sarit vopseaua de la pietrele de pe drumurile noastre si geamul de la un far putin zgariat (a sarit ceva de la un camion in trafic). Astept sa se mai adune si le voi face pe Casco.
Per total sunt multumit de masina. 1.4 TGDI trage bine de la 2500 rpm in sus.

Post Reply

Return to “Generalităţi”