Salut oameni buni,
Am fost la un service sa-mi schimbe bucsa de directie(acea steluta de la volan) si dupa ce am luat masina nu imi mai semnalizeaza cu avariile cand inchid. Curios cand o deschid imi da un flash.
Bineinteles ca m-am intors la service si mecanicul nu isi recunoaste greseala, nu stie, nu cunoaste....ba chiar m-a intrebat pe un ton acuzator daca inainte "facea asa".
Cum pot sa rezolv? A uitat tolomacu sa bage vreo mufa, o fi vreun contact imperfect sau altceva?
Nu mai semnalizeaza cand inchid masina
Nu mai semnalizeaza cand inchid masina
Negrilica mea: KIA Ceed 1.6 GLS MT 122 CP, 2008, benzina. ODO 85000km.
Re: Nu mai semnalizeaza cand inchid masina
Poate sună stupid, dar verifică dacă capota e închisă corect. Dacă capota e deschisă (sau portbagajul, dar pe-ăla îl observai deja dacă era deschis), ușile se încuie dar nu se aprind avariile.
Nu știu dacă pe Ceed 1 era alarmă din fabrică, dar nici alarma nu se activează dacă e capota deschisă.
Nu știu dacă pe Ceed 1 era alarmă din fabrică, dar nici alarma nu se activează dacă e capota deschisă.
La Ceed 1 , , cu cheia cu doua butoane , la inchiderea centralizata , se activeaza alarma . Din fabrica .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Verificat ce se putea "la nivel de amator". De exemplu toate usile, haion, capota inchise, pentru ca altfel imi da 2 "clac-clac" dar nu inchide. Verificat de asemenea toate sigurantele, sint ok. Ma gandesc daca nu o fi bagat vreo mufa invers, vreun fir smuls/rupt, un contact imperfect sau din tester ca s-a chinuit vreo ora sa-i faca recalibrarea volanului, pentru ca dupa schimbarea "stelutei " de la volan dadea codurile :
C1260 Steering Angle Sensor Circuit-Signal
C1261 Wheel Angle Sensor – Not Calibrated
..si probabil din necunostinta sau neatentie o fi dezactivat avariile la inchidere!
Prima oara dupa mult timp cand schimb mecanicul si nimeresc la un.....no comment.
Pe cuvantul meu daca in Bucurestiul asta mai exista vreun mecanic bun si cu bun simt.
P.S: singura varianta care-mi vine in cap e sa incerc pe la cei care monteaza alarme si sa vad daca ii da careva de cap.
C1260 Steering Angle Sensor Circuit-Signal
C1261 Wheel Angle Sensor – Not Calibrated
..si probabil din necunostinta sau neatentie o fi dezactivat avariile la inchidere!
Prima oara dupa mult timp cand schimb mecanicul si nimeresc la un.....no comment.
Pe cuvantul meu daca in Bucurestiul asta mai exista vreun mecanic bun si cu bun simt.
P.S: singura varianta care-mi vine in cap e sa incerc pe la cei care monteaza alarme si sa vad daca ii da careva de cap.
Ora de manopera este destul de scumpa in reprezentanta .
Dar la IMG Jilava mai sunt vre-o trei persoane care lucreaza de cand s-a vandut la noi in tara primul Ceed . Cu specializare in Slovacia . Care cunosc destul de bine aceasta masina .
Dar la IMG Jilava mai sunt vre-o trei persoane care lucreaza de cand s-a vandut la noi in tara primul Ceed . Cu specializare in Slovacia . Care cunosc destul de bine aceasta masina .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
Am rezolvat!!
Desteptul de mecanic a scos/pierdut un tampon mic de cauciuc de la capota care presa pe butonul de inchidere centralizata. Am pus altul in loc si merge perfect, semnalizeaza si la inchidere si la deschidere.
@alexcrist ai avut dreptate multumesc!
Desteptul de mecanic a scos/pierdut un tampon mic de cauciuc de la capota care presa pe butonul de inchidere centralizata. Am pus altul in loc si merge perfect, semnalizeaza si la inchidere si la deschidere.
@alexcrist ai avut dreptate multumesc!
Să crești mare!