Țin sa va mulțumesc pentru tot ajutorul, pentru răspunsurile la întrebările pe care le-am avut, dar si pentru conținutul forumului.
Mi-am achiziționat împreuna cu prietena mea un Kia Ceed 1.6 GDI, 135 CP, varianta Best, culoare Sirius Silver + Opționale de vreo 1400€
M-am plimbat înainte pe la Opel și Skoda, dar n-a fost sa fie.. Aveam si un buget de maxim 14500€. Apoi întrebând în stânga și în dreapta, toată lumea îmi recomanda aceasta mașină. Ce m-a impresionat la început a fost: buna izolare fonica fata de exterior in comparație cu celelalte, volan + schimbător din piele, acționarea torpedoului cu ușurința chiar și de pe scaunul șoferului, opționale mai ieftine decât la ceilalți producători de autoturisme. Ce mi-a displăcut la acel moment: cotiera nu se mișca înspre fata.
Am cântărit variantele intre Best vs Star si am ales cea Best pentru a economisi niste banuti. Culoarea a ales-o ea si pe buna dreptate nu ma așteptam sa fie asa plăcuta.
Comandata pe 22 martie 2016 a venit pe 1 iunie 2016, am mai așteptat 2 săptămâni pentru începerea programului Rabla și am scos-o la un preț de aproximativ 13200€ + 1450€ Rabla.
Am făcut 1300 km și pot spune următoarele:
Pro:
- super incantat de motorizarea cu 135 CP benzina
- directie si frane foarte faine
- camera de dat cu spatele si lcd-ul
Contra:
- geamurile nu se ridica singure la închiderea mașinii
- noxe cam maricele: 135g (668 Ron taxa de mediu...)
As mai fi spus ca are un consum destul de ridicat, fata de cat era declarat în configurația online, dar și căluții trebuiesc hrăniți
Consum real: ~6.8% extern, 11% în București.
Configuratie:
- 1.6 GDI Best
- vopsea metalizata
- pachet iarna: volan si scaune incalzite (fata)
- pilot automat / limitator de viteza
- jante aliaj + cauciucuri
- LCD + bluetooth + camera video mers înapoi
- senzori parcare spate
- sistem de aprindere a luminilor pe timp de zi
- climatronic
Iata si cateva poze cu Kiutza: