Ma cheama Alex si sunt de ceva timp membru pe acest forum, ceva gen "quiet member", asta desi nu am o kia dar mi-am facut cont acum cativa ani din simplul fact ca am vrut sa vad poze cu aceasta masina (Ceed 2) dupa ce a aparut.
Asta tocmai pentru ca pe strazi nu prea am vazut asa multe masini cel putin fata de Ceed 1, desigur e alt pret dar parca si alta calitate? Asta astept sa-mi spuneti voi.
In acest an as dori sa-mi schimb masina (un sandel din 2011) si variantele mele pe care le urmaresc in acest moment sunt kia ceed/i30/ford focus, adica o masina compacta pe benzina. Fac anual maxim 15.000 km, atat am facut in cel mai "rulat" an cu sandelul dar in general 12.000-13.000 km.
La prima vedere cele 2 coreene sunt mai spatioase si au avantajul pretului mai mic. Cel putin la Ceed pentru 1.6 GDI varianta best pretul e de 14.000 aprox, cu discountul KIA, daca mai pui si rabla care din ce am inteles se continua si in 2016, ar putea fi un best buy pe la 12.500 sau ceva de genul.
Topicul l-am deschis deoarece vroiam sa va intreb pe voi, posesori de Ceed 2, fie ca e 1.4 sau 1.6, deja au trecut cativa ani, cum vi se pare aceasta masina? Ma refer la spatiu/ asamblare/ constructie/ confort?
La faza cu trasul motorului si altele voi vedea la test drive, deoarece daca voi cumpara masina sigur o voi testa de cel putin 2-3 ori inainte, cu varianta 1.6 am facut un test drive prin 2013 parca dupa ce a aparut si tin minte ca dupa ce m-am dat jos imi curgeau balele

Bugetul meu nu este unul fix, dar se invarte pe la 15.000E.
As aprecia orice sfat, feedback, parere despre masina si marca Kia in general de la posesori.
Va salut,
Alex