Eu nu am așa exact toate cheltuielile, din păcate.

====================================================
ODO: ~105.600 km

S-au făcut aproape 5 ani.
Plimbările au continuat, amintirile s-au înmulțit, kilometrii s-au adunat. Un an terminat aproape fără evenimente, până la cel de-al doilea accident ușor, finalizat din fericire doar cu pagube materiale. Cheltuielile pe anul ăsta s-au rezumat la ambreiaj și 3 becuri (ultimul observând că e ars când am ridicat mașina din service săptămâna trecută). Mai e un bec original pe mașină, cel de viraj-dreapta.

În ultimul an am adunat 22.400 km, aproximativ la fel ca anul trecut, media totală anuală urcând la 21.120 km.
Câteva statistici totale, pe cei 5 ani și cei 105.600 km (cu o mică marjă de eroare, că n-am ținut evidența pe primele 2-3000 km):
- Carburant
- Plinuri: 313
- Cantitate consumată: 6.100 L
- Cost carburant: 32.396 lei
- Consum mediu: 5,85% (în scădere ușoară)
- Distanța medie între alimentări: 333 km (Notă: NU înseamnă autonomia, ci distanța medie calculată între alimentări, indiferent ce cantitate mai era în rezervor)
- Cantitate medie per alimentare: 19 L (vezi nota de mai sus)
- Cost mediu per alimentare: 103,5 lei (în ușoară creștere, ca urmare a creșterii prețului mediu al benzinei)
- Preț mediu per litru: 5,293 lei (în ușoară creștere)
- Medie alimentări pe lună: 5,29 alimentări/lună
- Cost carburant pe km: 0,31 lei
- Cost carburant pe zi: 18,23 lei
- Cost carburant pe lună: 547,47 lei
- Service (revizii, vulcanizare...)
- Cost total: 11.707 lei
- Alte cheltuieli (fără mărunțișuri)
- Total: 8.921 lei
- Intervenții garanție
- Rezolvate: 6 (plafoniera față înlocuită de 2 ori, modul comenzi volan pentru butonul de terminare apel înlocuit, jante vopsite, toate mânerele exterioare are ușilor schimbate, telescoape hayon schimbate)
- Nerezolvate: 1 (cu semnul întrebării, ștergătorul de pe spate o perioadă a scos niște sunete ciudate de greiere, apoi a tăcut, nu știu dacă va reapărea)
- Probleme tehnice
- Rezolvate: 4 (accident 2018, schimb discuri/plăcuțe frâne, accident 2019/2020, schimb ambreiaj)
- Nerezolvate: 0
- Îmbunătățiri/modificări (nimic nou)
- Oglindă electrocromatică
- iluminare LED în portbagaj
Însă...

E destul de posibil ca aceasta să fie ultima mea intervenție pe acest jurnal. O poveste frumoasă încheiată cu zâmbetul pe buze.
Nu mai știu unde, acum 5 ani, cineva mi-a spus că nu va conta cum va fi mașina, pentru că e prima mea mașină și-mi va plăcea oricum. S-a adeverit complet, dar totuși tind să cred că entuziasmul de ”prima mașină” a trecut demult. Și dacă am fost mulțumit de ea până în ultima secundă, înseamnă că n-a fost deloc o alegere greșită. O mașină mică, zice-se gândită pentru oraș, dar cu care am urcat aproape toți munții din țară și care m-a dus și m-a adus în siguranță de oriunde am fost la drum lung. Departe de a fi perfectă, cu mici neajunsuri, cu mici probleme, dar de departe alegerea potrivită pentru mine.

De câteva zile are alt proprietar. Sper să fie cel puțin la fel de mulțumit ca mine. Eu voi continua, probabil, cu alt jurnal de bord. Să ne-auzim cu bine!