Am avut o problema astazi cu masina la Arcul de Triumf in bucuresti. Bine nu e o problema cu masina in sine ci cu un nene care m-a luat din spate putin.
Poate cineva de aici se pricepe mai bine pentru ca eu nu prea stiu cum e cu traficul din Bucuresti fiind prima masina pe care o am (de o saptamana fara o zi acum).
S-a intamplat asa: eu veneam dinspre nord de pe Kiseleff si am intrat in intersectie la Arcul de triumf. In fata vedeam cea mai din stanga banda a continuarii lui Kiseleff si m-am apucat sa merg pe curba indicata in rond spre stanga (ca sa ajung pe urmatoare strada dupa Kiseleff, Constantin Prezan vad ca ii zice) cand ma ia din stanga spate un nene. Adica el cu farul de pe dreapta a intrat in roata mea din spate stanga.
Problema mea e daca acolo trebuia sa semnalizez stanga sau se considera ca e sens giratoriu si trebuie sa semnalizezi numai cand iesi spre dreapta. Eu imi aduc aminte de cand invatam codul ca daca ai semafoare nu mai e sens giratoriu. Chestia e ca nu inteleg ce reguli se aplica la arcul de triumf pentru ca la intrare era semafor dar la iesiri nu am vazut nimic gen indicatoare sau semafoare deci arata ca un sens giratoriu normal.
Cine e de vina la chestia asta? Eu ma simt cumva vinovat ca nu am semnalizat stanga ca sa clarific ce vreau sa fac dar un prieten spunea ca nu sunt neaparat vinovat si ca el trebuia sa ma lase. Eu ma gandesc ca nici tipul nu era incadrat pe banda de mers pe Kiseleff inainte pentru ca mi-a venit in spate din stanga si eu deja eram pe partea cea mai stanga a lui Kiseleff daca as fi vrut sa merg incolo.
Sper ca poate cineva sa ma lamureasca. Am experienta egala cu 0 la incidente de circulatie asa ca mi-e cam frica cu mers la Politie unde o sa vina probabil tipul foarte hotarat la politist ca e vina mea.
Mersi.
PS. Am fost surprins cat de putin se vede lovitura avand in vedere ca mi-a zburat spatele destul de tare. Buna masina