[Accident] Rascaiala in sens giratoriu

Lol Lolovici
Auto:

[Accident] Rascaiala in sens giratoriu

Post by Lol Lolovici »

Salut,

Am avut o problema astazi cu masina la Arcul de Triumf in bucuresti. Bine nu e o problema cu masina in sine ci cu un nene care m-a luat din spate putin.

Poate cineva de aici se pricepe mai bine pentru ca eu nu prea stiu cum e cu traficul din Bucuresti fiind prima masina pe care o am (de o saptamana fara o zi acum).

S-a intamplat asa: eu veneam dinspre nord de pe Kiseleff si am intrat in intersectie la Arcul de triumf. In fata vedeam cea mai din stanga banda a continuarii lui Kiseleff si m-am apucat sa merg pe curba indicata in rond spre stanga (ca sa ajung pe urmatoare strada dupa Kiseleff, Constantin Prezan vad ca ii zice) cand ma ia din stanga spate un nene. Adica el cu farul de pe dreapta a intrat in roata mea din spate stanga.

Problema mea e daca acolo trebuia sa semnalizez stanga sau se considera ca e sens giratoriu si trebuie sa semnalizezi numai cand iesi spre dreapta. Eu imi aduc aminte de cand invatam codul ca daca ai semafoare nu mai e sens giratoriu. Chestia e ca nu inteleg ce reguli se aplica la arcul de triumf pentru ca la intrare era semafor dar la iesiri nu am vazut nimic gen indicatoare sau semafoare deci arata ca un sens giratoriu normal.

Cine e de vina la chestia asta? Eu ma simt cumva vinovat ca nu am semnalizat stanga ca sa clarific ce vreau sa fac dar un prieten spunea ca nu sunt neaparat vinovat si ca el trebuia sa ma lase. Eu ma gandesc ca nici tipul nu era incadrat pe banda de mers pe Kiseleff inainte pentru ca mi-a venit in spate din stanga si eu deja eram pe partea cea mai stanga a lui Kiseleff daca as fi vrut sa merg incolo.

Sper ca poate cineva sa ma lamureasca. Am experienta egala cu 0 la incidente de circulatie asa ca mi-e cam frica cu mers la Politie unde o sa vina probabil tipul foarte hotarat la politist ca e vina mea.

Mersi.

PS. Am fost surprins cat de putin se vede lovitura avand in vedere ca mi-a zburat spatele destul de tare. Buna masina :).

Suzzy
Securistu
Auto:

Re: Rascaiala in sens giratoriu

Post by Suzzy »

@Lol Lolovici

Poate sunt eu mai greu la minte, insa dupa relatare ta nu-mi dau seama ce vrei sa zici, si nici el de unde venea. Cred ca cel mai bine e sa desenezi schita accidentului asa cum vei face si la politie....

manucu01
Auto:

Post by manucu01 »

cu tot respectul si regretul pentru cele intamplate, asta e un subiect de jurnal de bord, nu de probleme ale masinii.
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126

Gerula
taraboste
Auto: KIA Ceed 1,4 GSL 2007

Post by Gerula »

O singura observatie, doar pentru a ajuta: Respectiva intersectie NU e "Sens Giratoriu". O fi ea rotunda dar prioritatea este reglementata de semafoare, respectiv indicatoare.
Mos Gerula

Cee'd 1.4 "Ltd Edition" Dakar

Lol Lolovici
Auto:

Post by Lol Lolovici »

Scuze pentru talentul deosebit de desen. Arata ceva de genul asta. De unde venea intuiesc eu pentru ca a ajuns cu farul dreapta in roata mea spate stanga pentru ca altfel nu l-am vazut in spate.

Image

Eu ma duceam pe traiectoria galbena, el pe verde. E posibil sa fi incercat sa ma depaseasca pe stanga fiindca mergeam mai incet.[/img]

Suzzy
Securistu
Auto:

Post by Suzzy »

Daca e asa cum ai desenat, culpa pare comuna, dar mai mult el pare vinovat. Parerea mea....

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

tu esti vinovat. Pe viitor ai grija cu conduita preventiva.

Lol Lolovici
Auto:

Post by Lol Lolovici »

Stiu ca practic trebuia sa fiu mai atent, oricum sunt suparat pe mine ca nu am fost atent daca semnalizez. Nu ma asteptam sa vina cineva din stanga si sa se duca inainte cand toti din stanga se dusesera ca mine deja.

Ideea era sa stiu care sunt regulile de circulatie in situatia asta. Si eu as inclina ca suntem amandoi de vina dar nu mi-e clar ca nu am gasit nimic despre situatia asta in regulament.

Tot ce stiu e ca daca e semaforizat atunci nu mai e sens giratoriu si totusi cel care depaseste prin stanga trebuie sa se asigure ceea ce respectivul clar nu a facut. Asa ca sa vedem ce zice politistul, cred ca stie el mai bine.

Cred ca situatia arata cam ca in poza asta unde eu as fi masina alba si el autobuzul din spate stanga:

http://www.liviuman.de/modules/My_eGall ... aerian.jpg

mykep
On Air
Auto:

Post by mykep »

@Suzzy te rog mult nu mai da quote la un mesaj care e exact deasupra postului tau ca umplem pagini aiurea...multumesc.
Kia Cee'd 1.4 GSL Abyss Blue, Best + Opt
BV 77 MKP
ODO 71.000 KM

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

vinovat e ala care nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulatie. acuma intrebarea e cum sunt benzile pe-acolo ca eu unul nu cred sa fi trecut de mai mult de doua ori prin ea :).
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

adica cel care a deschis aceasta rubrica
-sunt 4 benzi la semafor cum vi dinspre Casa Presei Libere (3benzi+inca una dupa scuar)
-acum nu stim de unde a plecat el si de unde a plecat ala (pe ce banda se afla) si mai ales a cata masina de la semafor era el si a cata ala.
-Dupa Arc drumul are 4 benzi pe Kiseleff si 2 benzi spre televiziune.(sunt 4 imaginare :) )

sorinh
Auto:

Post by sorinh »

tu nu erai incadrat pentru facut la stanga, el nu era incadrat pentru mers inainte, tu nu ai semnalizat, el nu a pastrat o distanta de siguranta. amandoi sunteti vinovati, cu conditia sa spui ca ai semnalizat. daca te scoate ca nu ai semnalizat, esti fript, pentru ca la schimbarea directiei de mers, a benzii, etc. ai obligatia sa semnalizezi si sa te asiguri.

prima masina, conduci de o saptamana.... sfat: INTOTDEAUNA semnalizeaza ce vrei sa faci, chiar daca nu este cazul, nu se stie daca vine unul din spate care nu cunoaste drumul, sau altul care "stie" ca are prioritate, sau care "este sigur" ca tu faci la dreapta.
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com

Suzzy
Securistu
Auto:

Post by Suzzy »

Corect, raman la parerea ca e culpa comuna, amandoi fiind incadrati gresit. Stiu foarte bine intersectia, trec zilnic de cel putin 2 ori, si o iau pe unde vroiai tu sa o iei (ma duc spre militari). Se intampla foarte des ca participantii la trafic sa se incadreze gresit, insa daca pui semnal, reusesti sa iesi la mica intelegere din intersectie.

Bafta si atentie la volan!
Mandru posesor de Kia Cee'd 1,4 Best Abyss Blue

B 999 PNA

ODO: >100.000 Km

Lol Lolovici
Auto:

Post by Lol Lolovici »

Asaaa, am fost la politie am rezolvat. Cine a ales raspunsul ca eu sunt de vina avea dreptate conform politistului. Mai exact a zis ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei spre stanga. Oricum sunt de acord cu el dar nu sunt de acord ca ala era in regula pentru ca oricum era pe o banda mai in interior decat mine si trebuia sa faca si el dreapta sa intre pe Kiseleff. Oh well, alta data o sa stiu.

Interesant e ca dupa ce l-am sunat de cateva ori ieri pe individ sa mergem la politie si nu a raspuns dimineata am aflat ca s-a dus singur la prima ora fara sa imi zica. Mi se pare cam nesimtita chestia dar asta e. Acum am experienta si cu asta.

Multumesc celor care mi-au raspuns.
prima masina, conduci de o saptamana.... sfat: INTOTDEAUNA semnalizeaza ce vrei sa faci, chiar daca nu este cazul, nu se stie daca vine unul din spate care nu cunoaste drumul, sau altul care "stie" ca are prioritate, sau care "este sigur" ca tu faci la dreapta.
Corect. Am fost neatent. Eu semnalizez intotdeauna si pe stradutele de pe langa bloc, dar acum eram oarecum ametit in intersectia aia mare in care nu am mai fost niciodata si chiar nu imi aduc aminte daca am semnalizat sau nu (ticaitul de semnalizator la Cee'd se aude foarte incet mi se pare mie). Conduc de o saptamana masina asta, am mai condus inainte cateva luni dar mai mult in afara Bucurestiului cu o masina de serviciu si inca cateva luni in Portugalia (dar bine aia nu se pune, circulatia in Romania nu are nici o legatura cu restul lumii :) ).

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

Voi chiar nu intelegeti? Doar el a gresit...nu ma credeti, traversati identic acea intersectie cand se afla o masina de politie parcata langa trotuarul care duce spre statia de RATB cum mergi spre televiziune...o sa fi oprit, amenda etc....chiar daca nu s-a soldat cu accident ...este nevoie doar de un claxon de la celalalt si esti tras pe dreapta...
Stau in zona si traversez acea intersectie de cel putin 2 ori pe zi, in fiecare zi...
Singurii vinovati pe care nu i-am vazut opriti pana acum sunt soferii de pe RATB doar atat!

Post Reply

Return to “Accidente”