[Accident] Explozie anvelopa spate
Re: explozie anvelopa spate
Daca si astea fac explozie... nu mai am cuvinte. Inseamna ca mai tari sunt Montana sau Sava

Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)
- mr_wizard
- vrajitorul
- Auto: pro_cee'd 1.6 T-Jet
Stiam ca astea (anvelopele) fara camera - tubeless- nu prea fac explozie. Imi pare rau ca ai patit asa ceva!
ceva de genul am patit si eu, doar ca nu a fost explozie, ci am "reusit" sa-mi tai cauciucul stanga fata intr-o bordura. cauciucul nu l-am putut recupera, era praf, asa ca am cumparat un cauciuc resapat (o ieftinatura, cred ca Marix daca a auzit cineva
) sa ma tina cateva saptamani pana imi iau un set de iarna, si in primavara mai vad eu...poate iau un set nou, ca si asa vroiam sa maresc de la 185 la 195.
oricum am facut schimb: am pus un cauciuc de pe spate pe stanga fata si cel resapat pe spate, ca sa fie ambele de acelasi fel pe tractiune...
oricum am facut schimb: am pus un cauciuc de pe spate pe stanga fata si cel resapat pe spate, ca sa fie ambele de acelasi fel pe tractiune...
Kia C'eed 1,4 Base
-
BogdanTimisoara
- Auto:
Indicele de viteza nu te afecteaza, T este pana la 190 iar H pana la 210, asa ca in ambele cazuri esti "acoperit", nu vei atinge respectivele viteze. De tras intr-o parte nu cred ca se va intampla din cauza ABS-ului si EBD-ului care vor egaliza daca apar unele diferente. Poate sa apara doar o situatie tranzitorie, in care anvelopa cu aderenta mai buna franeaza prin rostogolire si cea mai putin aderenta rupe aderenta si intra ABS-ul.
Doar la verificarea tehnica vor fi probleme, sau cu vreun politist zelos care vrea neaparat sa gaseasca ceva in neregula.
Doar la verificarea tehnica vor fi probleme, sau cu vreun politist zelos care vrea neaparat sa gaseasca ceva in neregula.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km
cum s-a comportat masina dupa "explozie"?
KIA Cee`d 1.4 GSL BEST - Kompass Blue. B - 04 - YEH (Oh Yeah!). || 20.000 km
---- [LINK - jurnal de bord]
---- [LINK - jurnal de bord]
@nicu_catu....frate esti criminal....
......faci pana...dai drumu la volan...rulezi in continuare sa asculti sunetele ciudate ...apoi opresti si ai impresia ca ar fii unele probleme
ma abtin sa mai comentez !

ma abtin sa mai comentez !
Fericitul detinator al unei KIA C'EED dakar yellow(alias motanul mustar)-1.4 - 109cp B-XX-YCR
aftermarket - statie + subwoofer
- pleoape + faruri negre....(originalele modificate)
ce sa zic omule...
...daca faceam toate greselile astea nici nu mai povesteam....nush cine te-a invatat la 100km/h cand faci pana sa dai drumu la volan 
Fericitul detinator al unei KIA C'EED dakar yellow(alias motanul mustar)-1.4 - 109cp B-XX-YCR
@nicu_catu, de ce ti-au lasat cei de la service anvelopele la presiunea de 1,7-1,8? Ai declarat si la garantie treaba asta? Pentru ca astia atat asteapta, sa auda ca ai rulat cu anvelopele sub presiunea recomandata...Oricum, nu prea ai sanse mari sa rezolvi ceva cu garantia.
LX Best 1.4 + GPL, machine silver, IF-07-SBI
Bine ca le-ai zis acum pe forum.nicu_catu wrote:Bineinteles ca la garantie nu le-am zis.
Majoritatea service-urilor au cont pe acest forum, si iti garantez ca este citit zilnic.
Kia Cee'd 1,4 base+ Piston grey
Dauna totala 2010
Dauna totala 2010
PRINCIPALA buba e ca ai umblat la presiune...cauciucurile tubeless au toleranta minima la nerespectarea baremelor de presiune...si sa zici mersi k ai suspensie independenta pe sptate....k altfel te arunca in sant de nu te vedeai !
2008 KIA Cee'd 1.4 Best
is curios....cine face constatarea ?!! te rog sa ne tii la curent cu rezultatul,,,nicu_catu wrote:Cauciucul defect e acum la constatare, l-am dus la garantie dar e f posibil sa nu mi-l schimbe pt ca s-a umblat la el. Fiind in situatie de urgenta am incercat la o vulcanizare sa il fac, sa ii bag camera.
Merci, Nicu.
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
-
gnvalentin
- Auto:
nicu_catu wrote: Intrebare: are ceva daca merg mult timp cu masina asa? Nu prea as da 3 mil si ceva pe un alt cauciuc acum.
Nicu, relaxeaza-te! Pe vremea cand eu conduceam Dacia Berlina aveam 5 anvelope de 5 feluri si nu am crapat!
Totodata nu am avut niciodata 2 randuri de anvelope, unul pentru vara si altul pentru iarna ... si, ma repet, nu am crapat!
Cu siguranta anvelopa non-micheline nu o sa se invarta mai repede decat celelalte. O sa ajungi cu toate cele 4 anvelope in acelasi loc ... garantat.
cel mai important este faptul ca nu ai iesit pe aratura ... in rest numai de bine!
... posesor multumit de KIA Cee'd SW 1.4 Mars Red
@nicu:ref la cauciucul montat de tine pe spate: daca masina merge drept si nu are tendinte sa "traga" stg sau dr, e ok ! vezi numai sa nu se mai intample o explozie !
probabil ca "explozie" nu este termenul cel mai fericit in cazul tau ! in fata mea pe sosea, am vazut o dacie cu explozie pe spate! despre consecinte (vazute cu ochii mei ) nu vreau sa povestesc aici...sa fii multumit ca esti teafar si nu sunt alte consecinte...
bafta
probabil ca "explozie" nu este termenul cel mai fericit in cazul tau ! in fata mea pe sosea, am vazut o dacie cu explozie pe spate! despre consecinte (vazute cu ochii mei ) nu vreau sa povestesc aici...sa fii multumit ca esti teafar si nu sunt alte consecinte...
bafta
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
nicu_catu wrote:Merci, dar nu ma plang. Se intampla. Insa vroiam sa stiu daca e ok sa merg cu 3 micheline 88H si un firestone 88T. Nu ating eu 190km/h in nici un caz, dar in situatii de franare de urgenta, poate au alta aderenta. Si am mai auzit ca firestone 88T ar fi un pic mai usor.
Daca ai casco, poti schimba anvelopa pe casco.
Try it!
FULL OPTIONS Cassa White KIA Cee'd 2.0 140HP DSL MT STYLE + Black sport concept interior, silver stitching, alloy pedals, black headlamp bezels, 17-inch x 7.0J alloy wheels Type 2 FOTOGRAFII: CLICK AICI!
-
BogdanTimisoara
- Auto:
Dar merita sa schimbi o anvelopa pe casco? Daca te atingi de polita casco pentru orice nimic, anul viitor iti creste prima de asigurare si s-ar putea sa nu fie rentabil.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km
TM 74 KIA ODO +86.000 km