Salut
Am avut 2 zile pline de ghinion.Mai exact marti am dat intr-un canal lasat descoperit pe Stefan cel Mare(din fericire gaura era relativ mica-capacul era cazut) .Am lovit cu partea dreapta(ambele roti) iar azi dintr-o graba prosteasca prin Ploiesti am dat intr-o groapa cu roata stanga fata.Daca la primul incident sa zicem ca nu sunt urmari ,la al doilea am janta indoita,nu foarte tare dar este,capacul de la roata crapat.Din fericire cauciucul pare intact(nu este rupt,nu are galma etc).Intrebarea mea este unde imi pot indrepta janta,cam care ar fi costul acestei opertiuni.
Mai mult ma intereseaza sa imi spuneti ce altceva mai poate sa pateasca masina in afara rotilor,jantelor?La ce ar trebui sa ma astept pe viitor?
Exista un pericol real in a circula cu janta indoita,dat fiind ca fac destule deplasari in afara Bucurestiului si merg destul de tare (120-150)?Precizez ca este indoita pe exterior sau cel putin atat am observat eu?
Multumesc
jante
jante
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red,B-xx-BAU
-
- danezul
- Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina
Re: jante
De preferat este sa se indrepte janta cat mai repede. Daca circuli des, daca defectul, indoitura este destul de serioasa, ar trebui sa simti trepidatii in volan, ca prim simptom. Nu iti recomand sa continui sa rulezi cu jeanta stramba, in timp au de suferit bucsile, bieletele, cauciucul etc.
De reparat se poate la o vulcanizare. Daca janta este din tabla, daca defectul nu este major va fi indreptata cu ciocanul (de cauciuc).
Daca janta este din aliaj si este ovalizata, exista dispozitive de roluire, care readuc janta la forma circulara.
Este bine sa verifici si sa repari janta pentru a evita disconfortul creat ulterior. Au fost cazuri cand la atelier s-a descoperit o fisura a jenti (se poate repara fara probleme daca fisura nu este majora) si a fost sudata, lipita.
Normal costul unei astfel de operatiuni, in care este inclusa dupa indreptare si ehilibrarea rotii, ar fi de vreo 20 - 30 ron. (este un pret estimativ).
Sa ne spui cat a costat si ce i-au facut dupa reparatie. Multumesc. Drum bun si numai bine.
De reparat se poate la o vulcanizare. Daca janta este din tabla, daca defectul nu este major va fi indreptata cu ciocanul (de cauciuc).
Daca janta este din aliaj si este ovalizata, exista dispozitive de roluire, care readuc janta la forma circulara.
Este bine sa verifici si sa repari janta pentru a evita disconfortul creat ulterior. Au fost cazuri cand la atelier s-a descoperit o fisura a jenti (se poate repara fara probleme daca fisura nu este majora) si a fost sudata, lipita.
Normal costul unei astfel de operatiuni, in care este inclusa dupa indreptare si ehilibrarea rotii, ar fi de vreo 20 - 30 ron. (este un pret estimativ).
Sa ne spui cat a costat si ce i-au facut dupa reparatie. Multumesc. Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto
BV 77 SPD ODO 141.520
- iulian2007
- PFR
- Auto:
dar CASCO nu ai? cel mai simplu este inlocuirea cu decontare CASCO
si eu am indreptat o janta, dar a fost fff putin avariata
daca avaria ta este mai mare, mai pronuntata, eu unul iti recomand inlocuirea
de regula, jantele nu se repara
si eu am indreptat o janta, dar a fost fff putin avariata
daca avaria ta este mai mare, mai pronuntata, eu unul iti recomand inlocuirea
de regula, jantele nu se repara
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
Salut,
Pai sa o luam pe rand.Am fost la service.Concluzia e ca din fericire doar bieleta era deplasata si a fost schimbata pe garantie.I-am pus sa vada daca mai exista si un alt defect si din spusele lor din exista pivoti,bucsi,planetara sau cap de bara cu probleme.
Janta nu e chiar asa rau(aseara o vedem mult mai nasol).Ideea e ca cei de la service mi-au spus ca se poate indrepta fara probleme.
Partea extrem de nasoala care a fost descopreita azi la service ,este ca am semeringul de palier,fisurat si curge ulei.Nu curge extrem de tare,dar la o stationare de 10 min se formeaza o pata de marimea unei monezi de 50 de bani.Au mai descoperit si vibartie in colana de directie,volan etc.In constatare au scris ca se schimba pe garantie.
Mi-am facut programare pt miercuri la Mit Motors si ramane de vazut cum se va rezolva si cat va dura.Cei de la Img,mi-au spus ca de abia de joi ma pot duce la ei la service-ul din Jilava.Vreau si eu sa imi spuneti unde credeti ca ar fi mai bine sa ma duc ,la Mit sau la Img?
Pai sa o luam pe rand.Am fost la service.Concluzia e ca din fericire doar bieleta era deplasata si a fost schimbata pe garantie.I-am pus sa vada daca mai exista si un alt defect si din spusele lor din exista pivoti,bucsi,planetara sau cap de bara cu probleme.

Janta nu e chiar asa rau(aseara o vedem mult mai nasol).Ideea e ca cei de la service mi-au spus ca se poate indrepta fara probleme.
Partea extrem de nasoala care a fost descopreita azi la service ,este ca am semeringul de palier,fisurat si curge ulei.Nu curge extrem de tare,dar la o stationare de 10 min se formeaza o pata de marimea unei monezi de 50 de bani.Au mai descoperit si vibartie in colana de directie,volan etc.In constatare au scris ca se schimba pe garantie.
Mi-am facut programare pt miercuri la Mit Motors si ramane de vazut cum se va rezolva si cat va dura.Cei de la Img,mi-au spus ca de abia de joi ma pot duce la ei la service-ul din Jilava.Vreau si eu sa imi spuneti unde credeti ca ar fi mai bine sa ma duc ,la Mit sau la Img?
-
- danezul
- Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina
Este bine ca te-ai dus la service unde evaluarea a scos la iveala si ceea ce noi nu vedem imediat. Ma bucur sa vad ca se rezolva problemele pe care le ai. Chiar daca nu sunt din Bucuresti, de pe acest forum am inteles ca marea majoritate sunt multumiti de IMG. Daca am gresit imi cer scuze. Bafta.
Drum bun si numai bine.
Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
BV 77 SPD ODO 141.520
BV 77 SPD ODO 141.520
- Bonzai2
- Master Of Puppets
- Auto: Mazda Cx5
La viteze mai mari de 100km/h sigur o sa ai trepidatii in masina,nu numai in volan, o sa simta si pasagerul din dreapta si cei din spate. Am avut si eu aceeasi problema, la mine nu se vedea cu ochiul liber ca era indoita si am mers sa ii fac un test la o firma autorizata. Indreptatul rotii m-a costat vreo 100 de lei pe roata (aliaj) nu cu ciocanul ci pe un sistem special de indreptat roti de aliaj. Le-am echilibrat apoi pe toate si la un an de la patania respectica totul merge normal.
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Prima data am sa rezolv problema cu acel semering de unde curge si ulei.Dupa aceea am sa ma duc sa imi indrepte si janta