motor benzina 1.4, 90 CP sau 1.4, 109CP
motor benzina 1.4, 90 CP sau 1.4, 109CP
Sunt posesorul variantei noi de Ceed, ( face-lift) motor pe benzina de 1.4/ 90CP.
Cum la inceputul lunii viitoare va trebui sa ajung pentru revizia de an, ma gandeam sa intreb daca se poate modifica ceva din soft (evident far sa pierd garantia), si sa pot avea puterea mai mare cu 19CP, adica exact 109 CP cu care varianta veche de Ceed era echipata.
Acum pe linga aceasta dilema mai exista una: se merita daca ar exista rezolvare?
Sigur ca la consum va fi mai mare dar...ma gandeam si eu sa cer o parere ...
Cum la inceputul lunii viitoare va trebui sa ajung pentru revizia de an, ma gandeam sa intreb daca se poate modifica ceva din soft (evident far sa pierd garantia), si sa pot avea puterea mai mare cu 19CP, adica exact 109 CP cu care varianta veche de Ceed era echipata.
Acum pe linga aceasta dilema mai exista una: se merita daca ar exista rezolvare?
Sigur ca la consum va fi mai mare dar...ma gandeam si eu sa cer o parere ...
kia ceed fl.2009/1.4 GSL, Black Pearl,
GPL din mai 2013 ( ODO 42800) /BRC Sequent 24
- iulian2007
- PFR
- Auto:
Re: motor benzina 1.4, 90 CP sau 1.4, 109CP
eu iti recomand, mai intai de toate, sa incerci sa faci un drive test cu un ceed cu 109 caluti....fa diferenta si apoi vezi daca se renteaza
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
facebook - Polish Braila & PolishFaruri Braila
http://polishbraila.blogspot.com/
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
intrebare: de ce pe hyundai i30 au mentinut 109 cai si pe ceed nu??
SAAB 9-5
Cred ca totul tine de marketing. Daca nu ma insel motorul de 1.6 de pe i30 a ramas la 122cp in timp ce la Cee'd 1.6 primesti 126cp. Cred ca la Kia s-a vrut evidentierea diferentei de putere si performante dintre motorul de 1.4 si cel de 1.6 pt. ca erau destul de apropiate ca si performante si consum si diferenta de pret (cum era inainte de 1500 E) nu se justifica, majoritatea clientilor alegand varianta de 1.4. Acum s-a crescut diferenta de putere ( 36 Cp fata de 13 Cp cat era inainte) in favoarea motorului de 1.6 si chipurile ar fi scazut consumul la cel de 1.4.
Acum strict legat de intrebarea lui "ulisica" parerea mea este urmatoarea:
Se poate creste puterea din soft dar nu cred ca cei de la Kia vor fi de acord cu asa ceva, sau daca vor fi iti vor cere o caruta de bani ( 600 E ), ceea ce nu se merita pt. ca mai pui 100E si iti iei 1.6. Daca modifici softul in alta parte clar pierzi garantia. Nu stiu ce stil de condus ai tu si pe unde circuli mai mult (urban sau extraurban) dar in oras , la turatii uzuale de pana in 3500rpm nu este vreo diferenta sesizabila intre varianta veche si cea noua a motorului de 1.4. Diferenta se simte in depasirile in forta, atunci cand se urca in turatie (5000-6000rpm). De exemplu de la 80km/h la 120km/h in treapta a III-a pierzi cam 1-1,5s fata de cel de 109Cp. Asta inseamna ca diferenta de distanta intre cele doua variante de putere undeva la 10m in favoarea celui de 109 Cp. Asta este un exemplu teoretic cu niste valori estimate de mine, in realitate diferenta poate fi mai mica sau mai mare. Am dat aceste valori pt.ca am testat cu un Opel Astra G 1.4 de 90 CP. Daca ai un stil de condus linistit si nu te pasioneaza depasirile in forta cei 90Cp sunt arhisuficienti, pt.ca la turatii de pana in 4000rpm diferenta nu se simte. Si iti mai spun ceva, daca aveai 109 CP intrebai pe forum daca se poate mari puerea de la 109Cp la 120CP si tot asa.
Bucura-te de masinuta si las-o asa. Eventual investeste in cauciucuri de iarna, xenoane, chestii care nu afecteaza garantia.
Acum strict legat de intrebarea lui "ulisica" parerea mea este urmatoarea:
Se poate creste puterea din soft dar nu cred ca cei de la Kia vor fi de acord cu asa ceva, sau daca vor fi iti vor cere o caruta de bani ( 600 E ), ceea ce nu se merita pt. ca mai pui 100E si iti iei 1.6. Daca modifici softul in alta parte clar pierzi garantia. Nu stiu ce stil de condus ai tu si pe unde circuli mai mult (urban sau extraurban) dar in oras , la turatii uzuale de pana in 3500rpm nu este vreo diferenta sesizabila intre varianta veche si cea noua a motorului de 1.4. Diferenta se simte in depasirile in forta, atunci cand se urca in turatie (5000-6000rpm). De exemplu de la 80km/h la 120km/h in treapta a III-a pierzi cam 1-1,5s fata de cel de 109Cp. Asta inseamna ca diferenta de distanta intre cele doua variante de putere undeva la 10m in favoarea celui de 109 Cp. Asta este un exemplu teoretic cu niste valori estimate de mine, in realitate diferenta poate fi mai mica sau mai mare. Am dat aceste valori pt.ca am testat cu un Opel Astra G 1.4 de 90 CP. Daca ai un stil de condus linistit si nu te pasioneaza depasirile in forta cei 90Cp sunt arhisuficienti, pt.ca la turatii de pana in 4000rpm diferenta nu se simte. Si iti mai spun ceva, daca aveai 109 CP intrebai pe forum daca se poate mari puerea de la 109Cp la 120CP si tot asa.
Bucura-te de masinuta si las-o asa. Eventual investeste in cauciucuri de iarna, xenoane, chestii care nu afecteaza garantia.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
-
Flopy tu ai mers cu 1.6 126 cai??!FLOPY wrote:Cred ca totul tine de marketing. Daca nu ma insel motorul de 1.6 de pe i30 a ramas la 122cp in timp ce la Cee'd 1.6 primesti 126cp. Cred ca la Kia s-a vrut evidentierea diferentei de putere si performante dintre motorul de 1.4 si cel de 1.6 pt. ca erau destul de apropiate ca si performante si consum .

SAAB 9-5
Lasa motorul in pace deocamdata, macar vreo 50.000 de km.
Daca vrei musai sa schimbi ceva, pune-ti un filtru sport.
Daca vrei musai sa schimbi ceva, pune-ti un filtru sport.
Pro_Cee'd 1.6 DSL HP Classic, Piston Gray
+ESP +alte optionale
ODO: ~40.000 km
B 92 AXF
Jurnal de bord
Need 4 Sticker:: magazin online de stickere auto
+ESP +alte optionale
ODO: ~40.000 km
B 92 AXF
Jurnal de bord
Need 4 Sticker:: magazin online de stickere auto
-
off:ca si performante demaraj- 1.4 kia ceed a luat bataie pe 400m in confruntarea cu logan 1.4 modificat si logan 1.6 105 cai (mai tineti minte 'disputele' de pe topicul kia vs logan?:) s-au intrecut pana la urma...
). Cam o masina..dar a luat bataie.
In schimb 1.6 126 cai a rupt tot de la logan-1.4 modificat, 1.6 105 cai.

In schimb 1.6 126 cai a rupt tot de la logan-1.4 modificat, 1.6 105 cai.
SAAB 9-5
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
@eugen, aceste masini nu sunt pentru liniute, acest forum nu le este dedicat si comentariile sunt de prisos.
Orice masina cu 100cp si 900kg o sa fie mai buna decat alta care are tot 100 dar alta greutate, este la mintea cocosului pardon la mintea oricui.
Orice masina cu 100cp si 900kg o sa fie mai buna decat alta care are tot 100 dar alta greutate, este la mintea cocosului pardon la mintea oricui.
@eugenflorinmanea, nu am mers cu motorul de 1.6 GSL dar sunt constient de faptul ca trage mai bine si in special se simte diferenta cand masina este incarcata insa nu poti spune ca este vreo rachetea pe langa cel de 1.4 109 CP.
Iar legat de liniute, lucrurile sunt discutabile, dar nu mai intru in detalii pt. ca nu despre asta era vorba aici si nu vreau sa deviem ca de obicei de la subiect. Daca vrei, discutam despre liniute pe private.
Aici se vorbea strict de motorul de 1.4 in cele doua variante de putere, 109 CP si respectiv 90CP. Eu am adus vorba de motorul de 1.6 intr-un context care nu ar fi trebuit sa duca discutia in directia in care ai dus-o tu.
@ulisica, ai aruncat bomba si acum nu mai spui nimic? Ce parere ai de raspunsurile primite?
Iar legat de liniute, lucrurile sunt discutabile, dar nu mai intru in detalii pt. ca nu despre asta era vorba aici si nu vreau sa deviem ca de obicei de la subiect. Daca vrei, discutam despre liniute pe private.
Aici se vorbea strict de motorul de 1.4 in cele doua variante de putere, 109 CP si respectiv 90CP. Eu am adus vorba de motorul de 1.6 intr-un context care nu ar fi trebuit sa duca discutia in directia in care ai dus-o tu.
@ulisica, ai aruncat bomba si acum nu mai spui nimic? Ce parere ai de raspunsurile primite?
-
Baieti eu am pus off ul ala ca sa ne creasca inima in noi - nu sa dau in cei cu 1.4! Pai ganditi-va ca 1.4 logan tiganit usurat bate orice pana in 140 cai abia a reusit sa ii dea o masina juma unui pusti cu kia ceed de 1.4 care mai avea si roata de rezerva+ subwoofer in portbagaj!!
on:Si totusi ramane intrebarea de ce i-au micsorat puterea?? Vorba aia- consum bun avea, de vandut se vindea bine..O echipa castigatoare nu se schimba! Ca sa nu mai vorbesc ca de obicei la fl de obicei se mai pun 5 caluti in plus acolo? Nu dati cu pietre in mine - dar nu cumva chestia asta are legatura cu faptul ca la foarte multi posesori de 1.4 apare acel tacanit la motor?
Eu nu le am asa tare cu tehnica - dar rog pe cei care au studii in domeniu sa ne spuna daca ar putea fi o cauza...
on:Si totusi ramane intrebarea de ce i-au micsorat puterea?? Vorba aia- consum bun avea, de vandut se vindea bine..O echipa castigatoare nu se schimba! Ca sa nu mai vorbesc ca de obicei la fl de obicei se mai pun 5 caluti in plus acolo? Nu dati cu pietre in mine - dar nu cumva chestia asta are legatura cu faptul ca la foarte multi posesori de 1.4 apare acel tacanit la motor?
Eu nu le am asa tare cu tehnica - dar rog pe cei care au studii in domeniu sa ne spuna daca ar putea fi o cauza...
SAAB 9-5
foarte interesante parerile voastre,
totusi eu am vrut sa cunosc daca este cineva cu mai multe cunostinte referitoare la aceasta modificare a motorului ( scaderea CP)..si care ar fi motivul de sa ajuns sa fie aceatsa modificare.
Exact cum a precizat un coleg mai inainte nu doar de dragul facelift-lui au scazut puterea ..
totusi eu am vrut sa cunosc daca este cineva cu mai multe cunostinte referitoare la aceasta modificare a motorului ( scaderea CP)..si care ar fi motivul de sa ajuns sa fie aceatsa modificare.
Exact cum a precizat un coleg mai inainte nu doar de dragul facelift-lui au scazut puterea ..
kia ceed fl.2009/1.4 GSL, Black Pearl,
parerea mea e ca au gresit scazand puterea, iar cu fl au facut mai degraba fasss. sunt multe cee`d-uri pe drumurile noastre insa extrem de putine fl.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4
Asta si din cauza crizei, presupun...
Cele preFL au fost cumparate in perioada 2007-2008-inceputul 2009 cand nu se simtea criza. De cand au intrat cu FL direct in plina criza si au scazut vanzarile de masini noi, s-au cam dus... Plus ca si ofertele concurentei au fost trase in jos si atunci mentalitatea multora zice ca "mai bine iau nemtoaica decat coreeana" etc...
Cele preFL au fost cumparate in perioada 2007-2008-inceputul 2009 cand nu se simtea criza. De cand au intrat cu FL direct in plina criza si au scazut vanzarile de masini noi, s-au cam dus... Plus ca si ofertele concurentei au fost trase in jos si atunci mentalitatea multora zice ca "mai bine iau nemtoaica decat coreeana" etc...
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Vanzarile nu au scazut neaparat din cauza crizei. Toti producatorii au avut scaderi ale vanzarilor fata de 2007 si 2008 dar Kia a avut o cadere libera si asta datorita faptului ca faceliftul nu a avut succesul scontat si datorita faptului ca nu au venit cu nici o promotie serioasa. Uitati-va pe niste clasamente ale vanzarilor si veti vedea ca kia a ajuns dupa jumatatea clasamentului, in timp ce Hyundai sta mult mai bine.
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Uite ce zice atasamentul:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.