Imatriculare si alte taxe in Iasi

Norme legale care ne afectează, unde ne facem asigurările, de unde credit, radare, gropi...
Post Reply
shtirlitz
pictoru
Posts: 572
Joined: 02 Jun 2007, 09:00
Auto: kia cee'd 1,4
Location: iasi
Contact:

Imatriculare si alte taxe in Iasi

Post by shtirlitz »

Pentru cei din Iasi care deja au imatriculat masinile, poate ne ajuta cu pasii pentru imatriculare si locurile unde se platesc taxele si alte chestii birocratice.
Deocamdata nu am CIV-ul ,deci nu pot imatricula.
Image

shtirlitz
pictoru
Posts: 572
Joined: 02 Jun 2007, 09:00
Auto: kia cee'd 1,4
Location: iasi
Contact:

Post by shtirlitz »

Am fost ieri si mi-am aplicat acea folie de secretizare pe Cartea de identitate a vehicolului la RAR, care se afla chiar la cativa metri de Klado. Programul este pana la 15,30 min. A costat 17 ron
P.S. Am fost foarte flamand si am mancat absolut toate n-urile de la inmatriculare , mii de scuze. :oops:
Image

Sfinxul
Posts: 617
Joined: 15 May 2007, 10:00
Auto:
Location: Galati
Contact:

Post by Sfinxul »

Detalii privind inmatricularea auto definitiva (ca persoana fizica)

Pentru ca pe 22 imi expirau numerele provizorii, ieri, in 17.10.2007 am inceput formalitatile de inmatriculare.

1) Primul drum l-am facut la banca ca sa recuperez CIV (Cartea de Indentitate a Vehiculului). Acest lucru, este valabil doar pentru cei care au luat credit auto si banca le-a retinut acest document.
Cu CIV-ul (original) in mana si cu 12 RON in buzunar am mers la RAR pentru identificare si aplicarea foliei. Din momentul in care m-am lamurit ce trebuie facut, intreaga operatiunea a durat cel mult 10 minute cu tot cu stat la rand.
Asadar, in curte la RAR (valabil doar pentru Galateni) dupa standul unde se fac verificarile/reviziile tehnice este o sala cu doua ghisee la parter. La ghiseul din stanga se face plata (cei 12 RON) si pe urma se trece la cel din dreapta unde, se aplica folia de secretizare.

2) Urmatorul drum, la finante ( pentru Galateni, pe Domneasca - langa iesirea din pasajul subteran) pentru obtinerea asa zisului cazier fiscal si pentru a fi luata in evidenta (pentru plata impozitelor anuale). Aici, trebuie sa veniti cu o fisa de inmatriculare completata la un birou de copiat acte.
Un astfel de birou gasiti chiar in pasajul subteran insa individul care munceste acolo mi-a lasat un gust amar. O face pe desteptul si nu are pic de respect pentru clientii care-i calca pragul. Tot timpul vorbeste in zeflemea si nu este atent la ce completeaza in fise. A trebuit sa-l pun sa o refaca de doua ori. Si preturile la el sunt dupa cum e imbracat clientul si cat de grabit este. Mie pentru doua fise (una de radiere si una de inmatriculare) mi-a luat 16 RON (fara chitanta, fara bon fiscal fara nici un document care sa ateste serviciul prestat). La sfarsit a trebuit sa-l fac atent ca trebuia sa-mi restituie diferenta pana la cei 20 RON pe care ii dadusem. Daca nu era aproape de sfarsitul programului la finante si as fi avut mai mult timp la dispozitie, ma duceam pana la cei de vis-a-vis de politie (pe Domneasca langa Catedrala). Cand am plecat, nu m-am putut abtine si i-am spus ca a doua oara nu ma mai prinde pe acolo si nici recomandari nu o sa primeasca din partea mea. Cu fisa de inmatriculare completata, cu copie dupa BI/CI si CIV se merge la finante unde mai trebuiesc completate doua formulare (intrebati care sunt cele doua formulare ca nu le-am retinut denumirea) si impreuna cu fisa de inmatriculare si copiile facute se depun la unul din ghisee. Totodata, trebuie sa achitati si impozitul pana la sfarsitul anului pentru masina pe care o inmatriculati.
!!! ATENTIE !!! Daca aveti alte impozite neplatite, trebuie sa le lichidati complet pentru ca altfel nu vi se elibereaza fisa de inmatriculare (necesara la Politie).

3) Astazi, la 9:30 am mers si am recuperat fisa semnata si stampilata. Am mers la trezorerie pentru plata taxei de prima inmatriculare ( pentru galateni - pe Brailei unde sunt bancile BCR, BRD, Raiffeisen). Cum intrati, mergeti la gardian si intrebati-l unde este biroul pentru calcul taxei de prima inmatriculare. Si aici e nevoie de o copie dupa CIV. Dupa ce primiti o foaie cu suma care trebuie platita intrati in sala mare pentru a efectua plata la unul din ghiseele de la 1 - 5.
Pentru a sti cat trebuie sa platiti, va puteti face si singuri un calcul accesand site-ul ministerului de finante.
http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html

4) Mers la CEC pentru plata taxei locale de inmatriculare (52 RON) si pentru taxa de eliberare a certificatului de inmatriculare (30RON). (pentru galateni, pe Domneasca dupa fostul magazin Modern)

5) Mers la politie serviciul inmatriculari auto de pe Domneasca langa catedrala (valabil doar pentru Galateni)
Actele necesare:
-CIV (in original + copie),
-fisa de inmatriculare semnata si stampilata (luata de la finante),
-chitanta de la trezorerie (prin care dovediti ca ati platit taxa de prima inmatriculare)
- cele doua chitante de la CEC
- copie CI/BI
- copie factura achizitie (primita de la dealer)
- cerere de inmatriculare completata (se ia tot de la un birou de copiat acte)

(pentru galateni)
Pentru a ajunge la biroul unde se depun toate aceste documente, urcati pe scarile metalice din partea stanga a cladirii, coborati la demisol, treceti pe un holul ingust (cu un ghiseu pe dreapta si unul pe stanga ) pana ajungeti la un culoar dispus perpendicular. Se merge pe acest culoar in dreapta pana la ultimul birou de pe partea stanga. In functie de cat de aglomerat este, aici veti petrece intre 10 minute si poate o ora.

Nu pot sa va spun cat dureaza eliberarea certificatului de inmatriculare, pentru ca, eu nu a trebuit sa astept pentru numere. Aveam numerele de la vechea masina (cost 30 RON pentru pastrarea acestora) si astfel am ridicat certificatul dupa doua ore de la depunerea documentelor.

Din nefericire, chiar daca predati numerele provizorii (numerele rosii) nu mai recuperati nimic din banii platiti pentru ele. Nu stiu daca acestea sunt noile reglementari sau e doar o speculatie a celor de la politie.

Neoficial, am inteles ca certificatele pentru cei care asteapta numere (preferentiale sau nu) se vor elibera in fiecare vineri. Asa ca, daca nu vreti sa fiti pietoni, e bine sa porniti cu inmatricularea din timp, cu cel putin o saptamana inainte de a va expira autorizatia provizorie.

Cam asta e tot.

Acelasi mesaj o sa-l gasiti si pe topicul galatenilor.

Scuze pentru eventualele greseli de ortografie / exprimare. Nu am mai stat sa recitesc si sa corectez textul.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

sonty
incercator
Posts: 734
Joined: 02 Jun 2007, 14:25
Auto:
Location: craiova

Post by sonty »

pentru craiova exista o singura mentiune de facut: numerele preferentiale vin de la slatina doar miercurea, deci in orice zi v-ati duce va cheama joia viitoare.
mi-era teama de cozile de care-mi aminteam de cand am inmatriculat oltcit-ul, dar se pare ca in 6 ani s-au mai schimbat lucrurile. am stat 10 minute de data asta in loc de doua cozi a cate 1 ora jumate.

P.S. of, am postat la iasi si nu pe topicul general. il mai pun o data acolo si rog un moderator sa-l curete de-aici.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

shtirlitz
pictoru
Posts: 572
Joined: 02 Jun 2007, 09:00
Auto: kia cee'd 1,4
Location: iasi
Contact:

Post by shtirlitz »

am platit azi impozitul la masina pe 2008 la primarie. Pret, 49lei
Image

Post Reply

Return to “Legislaţie, asigurări, banci, info trafic”