Plata la curs de schimb Unicredit - de ce?
Plata la curs de schimb Unicredit - de ce?
Am comandat masina in luna Aprilie si o astept sa vina luna asta. Ce m-a intrigat pe mine la conditiile de plata este faptul ca pe factura proforma scrie faptul ca plata se face in lei la cursul euro al bancii unicredit din ziua respectiva. Asta se intampla cu toata lumea sau sunt si cazuri in care plata s-a facut la cursul BRD? Am platit deja avansul la un curs mai mic si restul de bani la un curs mai mare ca asa s-a nimerit, insa cursul de la unicredit este cu mult mai mare decat cel de la BRD si am pierdut destul. Este normal si legal sa se ceara lucrul asta? Si cand am fost sa platesc la banca cei de acolo s-au mirat.
Fiecare dealer are contract cu o banca iar banii catre Uzina din Slovacia sunt trimisi in valuta (euro). Dar cum ei aici incaseaza doar lei, trebuie sa faca schimbul la cursul bancii cu care lucreaza.
Tu, presupun , ai facut comanda la MIT Baneasa, pt ca ei lucreaza cu Unicredit. Nu avem ce face, trebuie sa ne supunem regulilor. Singura chestie pe care poti s-o faci in situatia asta e sa "vanezi" cursul si sa cauti sa platesti la cel mai mic curs posibil. Eu stiu ca asta am facut vreo luna jumate. Dar, la tine nu mai e cazul, vad.
Tu, presupun , ai facut comanda la MIT Baneasa, pt ca ei lucreaza cu Unicredit. Nu avem ce face, trebuie sa ne supunem regulilor. Singura chestie pe care poti s-o faci in situatia asta e sa "vanezi" cursul si sa cauti sa platesti la cel mai mic curs posibil. Eu stiu ca asta am facut vreo luna jumate. Dar, la tine nu mai e cazul, vad.

Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Si la mine a fost la fel si sincer nu am auzit de nimeni care sa plateasca la cursul BNR. Am inteles ca se mai practica formula curs oficial BNR+1% insa la curs oficial nu am auzit sa plateasca nimeni.
Dacia Berlina 1310 Li 2003 ODO - 70.000 km (14 ianuarie 2009); 75.000 km (24 septembrie 2009); 80.000 km (aprilie 2010)
Kia Pro Cee'd Black Pearl 1.4 GSL Best 2008
ODO:
- 13.06.2008 - 6 km (la livrare)
- 23.10.2008 - 10.000 km
- 21.02.2009 - 15.000 km
- 22.08.2009 - 20.000 km
- 12.02.2010 - 30.000 km
JURNAL DE BORD
cel mai indepartat punct atins - Saint Tropez (Franta, 2008), 2.302 km fata de Bucuresti
Kia Pro Cee'd Black Pearl 1.4 GSL Best 2008
ODO:
- 13.06.2008 - 6 km (la livrare)
- 23.10.2008 - 10.000 km
- 21.02.2009 - 15.000 km
- 22.08.2009 - 20.000 km
- 12.02.2010 - 30.000 km
JURNAL DE BORD
cel mai indepartat punct atins - Saint Tropez (Franta, 2008), 2.302 km fata de Bucuresti
-
- 3/E
- Auto:
Nu mai retin ezac cum a fost la frati'miu, insa nu cumva pe factura proforma respectiva apare si semnatura ta?
Din cate retin, nu este un curs standard ... unii folosesc BRD, unii HVB, altii Unicredit. Ilegal insa nu e, totusi ... mai ales daca acest lucru a fost mentionat de la inceput
@alecsz99, omul zicea de cursul BRD, nu BNR
Din cate retin, nu este un curs standard ... unii folosesc BRD, unii HVB, altii Unicredit. Ilegal insa nu e, totusi ... mai ales daca acest lucru a fost mentionat de la inceput
@alecsz99, omul zicea de cursul BRD, nu BNR

Last edited by andrei0241 on 10 Jun 2008, 17:48, edited 1 time in total.
Ford - Fiesta - 1.4 tdci
-
- 3/E
- Auto:
-
- danezul
- Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina
In Brasov, am platit tot la cursul Unicredit. La momentul respectiv eram atat de bucuros incat nu mi-am pus intrebarea aceasta. Acum am inteles de ce.
Drum bun si numai bine.
Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto
La mine, in proforma, este specificat ca trebuie platit la cursul Unicredit, desi in contract scrie negru pe alb ca trebuie platit la cursul Bancii Romanesti. Din cat am urmarit eu, diferenta de curs este de aproximativ 0,03 RON/euro in defavoarea Bancii Romanesti - adica vreo 375 RON la o Kia Cee'd Best 1,4GSL - lipsa in buzunarul meu.
Am facut comanda la Mit Mototrs Militari si cand am sesizat acest aspect, dealerul mi-a "oferit" refecerea contractului, ca "a fost o scapare".
Ce m-a deranjat teribil este faptul ca desi este categoric in privinta platii la cursul Uni Credit, insista sa platesc la o sucursala a Bancii Romanesti. Ma intreb care este motivul? O avea procent? Ca oricum banii nu-i intra lui in cont. Dar oricum traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor.
Am facut comanda la Mit Mototrs Militari si cand am sesizat acest aspect, dealerul mi-a "oferit" refecerea contractului, ca "a fost o scapare".
Ce m-a deranjat teribil este faptul ca desi este categoric in privinta platii la cursul Uni Credit, insista sa platesc la o sucursala a Bancii Romanesti. Ma intreb care este motivul? O avea procent? Ca oricum banii nu-i intra lui in cont. Dar oricum traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor.
KIA CEE'D SW 1,4 GSL ABYSS BLUE
comandata in 17.04.2008 - ridicata pe 20 iunie 2008
Asta cu cursul e o tiganie tipic romaneasca. Mi se pare anormal, sa nu ai nici o tangenta cu Unicredit si sa te puna sa platesti la cursul lor. Iarasi anormal mi se pare ca nu poti plati in euro. Eu am platit masina cu banii jos. S-a intamplat cam asa: azi mi-a facut proforma si maine trebuia sa fac transferul de bani, insa am avut inspiratia in ziua aia, sa ma uit pe teletext la cursul de a doua zi(in caz ca nu stiati, cursul pe ziua urmatoare apare pe teletext inainte de inchiderea bancilor la ora 5) si culmea ca dupa vreo 5 zile consecutive in care euro scazuse, exact a doua zi urca. Am reusit in felul asta sa ajung la banca pe la 5 fara un sfert si am facut transferul la cursul din ziua respectiva. Am scutit cam 200 RON pe care i-am folosit sa platesc RCA (242 RON).
Sper ca viitori posesori de KIA sa beneficieze macar un pic din ceea ce am relatat eu aici.

Sper ca viitori posesori de KIA sa beneficieze macar un pic din ceea ce am relatat eu aici.

KIA CEE'D, 1.4 BEST, OIL BLUE
BV 11 GUI
BV 11 GUI
mda
Treaba este simpla, asa am patit si eu, cand am dat noi comanda erau la banca romanasca, apoi si-au mutat conturile la unicredit tiriac....simplu ca buna ziua.La mine, in proforma, este specificat ca trebuie platit la cursul Unicredit, desi in contract scrie negru pe alb ca trebuie platit la cursul Bancii Romanesti
Diferenta de curs simpla, dealerul achita masina in uro catre producator, prin urmate CUMPARA euro din leii platiti de noi, prin urmare si nou ni se cere valoarea la paritata euro de la CUMPARARE!
Dacia 1310 - alba
Mars Red, 1,4 Benzina - BEST
Comanda(avans) 20.04.2008
Anuntare serie 09.06.2008
Venita in tara 12.06.2008
Achitata integral 18.06.2008
In posesie din 20.06.2008
ODO ~ 15200
B - 05 - K Y V
Mars Red, 1,4 Benzina - BEST
Comanda(avans) 20.04.2008
Anuntare serie 09.06.2008
Venita in tara 12.06.2008
Achitata integral 18.06.2008
In posesie din 20.06.2008
ODO ~ 15200
B - 05 - K Y V
Re: mda
pis2008 wrote:Treaba este simpla, asa am patit si eu, cand am dat noi comanda erau la banca romanasca, apoi si-au mutat conturile la unicredit tiriac....simplu ca buna ziua.La mine, in proforma, este specificat ca trebuie platit la cursul Unicredit, desi in contract scrie negru pe alb ca trebuie platit la cursul Bancii Romanesti
Diferenta de curs simpla, dealerul achita masina in uro catre producator, prin urmate CUMPARA euro din leii platiti de noi, prin urmare si nou ni se cere valoarea la paritata euro de la CUMPARARE!
Pai treaba nu e atat de simpla, pentru mine. Pentru ca inca mai au cont la Banca Romaneasca, iar dealerul insista sa platesc acolo (Banca Romaneasca), dar la cursul Bancii Unicredit. Daca aveau cont numai la Unicredit si trebuia sa achit acolo, nu mai eram atat de inversunat. Sau daca treceam la moneda euro, chiar nu mai existau discutii. Banca oricum castiga din diferenta de la vanzare/cumparare, dar eu acuz aici pe cei de la KIA Mit Motors de folosirea conturilor la doua banci diferite, dar solicita plata la cursul cel mai mare.
Si din cate stiu Banca Unicredit afiseaza zilnic 2 cotatii de schimb (in functie de evolutia paritatii leu - euro pentru ziua urmatoare).
KIA CEE'D SW 1,4 GSL ABYSS BLUE