Update Software

Cum se rezolvă diverse probleme

Moderators: BAU, Nesta3

Post Reply
User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3357
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Proceed

Re: Update Software

Post by Nesta3 » 24 Aug 2017, 22:42

Sistemul, dupa cum am spus,e windows, mai exact Windows Embeded Compact 7 Automotive.Deci nu se poate face up la android.
In windows se intra asa:
se tine apasat lung pe buton setting pana apar versiunile de hardware si software, dupa care se tine apasat pe mijlocul ecranului(unde scrie .com) cam 10 secunde.O sa apara un ecran albastru cu Test,se apasa ok,se introduce codul 229877 OK si oficial sunteti in windows.Ca sa ajungeti in ecranul windows trebuie sa derulati paginile(care apropo, va arata date precum starea/voltajul bateriei, temperatura motorului, setari de sunet si multe altele) pana vedeti un buton GO OUT.De acolo se ajunge in ecranul windows.E mai greu prima data, dar va prindeti voi
Prietenii mei rusi au descusut intreg sistemul de operare iar treaba sta in felul urmator:
-pentru a rula filme,videoclipuri este necesara instalarea unui media player portabil pe un stick usb si care sa fie compatibil cu sistemul de operare.VLC portable player nu se pupa cu sistemul.In schimb, ce ati vazut in imaginea de mai sus, se numeste VoPlayer si care descarcat zip si unzip direct pe stick,poate rula video doar daca dai clic pe iconita.Exact ca pe PC.
-problema e ca sistemul vede tot ce e pe stick, permite Voplayer-ului sa se deschida, acesta din urma deschide fisierele video, sunetul se aude, dar imaginea nu e fluida.Asta pe fullscreen, ca daca se ating filmuletele in starea lor de iconita, incep sa ruleze, exact cum e youtube-ul acum daca pui cursorul pe orice video, incepe sa ruleze si o face cat tii cursorul pe el.
Ori e de la Voplayer ca nu are toate codec-urile, ori e de la sistem, ori nu stiu.
Ce vreau eu sa fac nu e mare lucru, sa vezi video pe ecranul masinii.Dar din moment ce o simpla aplicatie poate face asta, cred ca se poate face sa mearga si un browser sau youtube-ul.
Rusii au dat de un soft pe bani, Menaco se numeste si care inlocuieste softul unitatii, tot cu un windows, dar cu aplicatii gen opera, core player, navitel, igo etc si care face screenmirroring de pe telefon.Un filmulet cu menaco pe Sportage:



si site-ul oficial
https://mena.co/downloads/menaco-medianav-pack/
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

surfer
Posts: 343
Joined: 27 Oct 2008, 03:43
Auto: Ceed/Sportage
Location: Bucuresti

Re: Update Software

Post by surfer » 24 Aug 2017, 22:50

Nesta, esti un IT Ninja!!! :))
Iti dai seama ca nu multi o sa aiba curajul sa faca ce ai facut tu, dar cel putin de la mine sa te astepti la un telefon si o intalnire pt instructiuni la fata locului :)
Kiutza - Cee'd City, 2008, 1.6 GSL, Kompass Blue - 187000KM+
Grasuna - Sportage GT Line (+), 2016, 2.0 DSL AWD AT HP, Canyon Silver - 18000KM+

User avatar
FlorinHM
Posts: 32
Joined: 23 Jun 2017, 16:05
Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra

Re: Update Software

Post by FlorinHM » 24 Aug 2017, 23:06

Bravo Nesta! Felicitări.
Pop quiz: Crezi că și pe modelele fabricate in 2017 este tot Windows ca și sistem de operare? Sau e altceva? Android poate?
1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine + optionale, New Infra Red
Born to Dare, Made to WOW

User avatar
FlorinHM
Posts: 32
Joined: 23 Jun 2017, 16:05
Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra

Re: Update Software

Post by FlorinHM » 24 Aug 2017, 23:12

Văd că băieții de la Menaco au și preț diferit pentru Sportage Seria III versus Seria IV! Crezi că merită 100 euro, (căci de pare că ai studiat temeinic topicul)? Că mai, mai că m-aș baga și eu...
1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine + optionale, New Infra Red
Born to Dare, Made to WOW

User avatar
FlorinHM
Posts: 32
Joined: 23 Jun 2017, 16:05
Auto: 1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine Infra

Re: Update Software

Post by FlorinHM » 24 Aug 2017, 23:27

Mena.co is not for me. Dacă va uitați la secțiunea de FAQ, o să înțelegeți de ce. Sunt riscuri mari sa brick-uiesti sistemul. Not good.
Nesta, poate reușești să faci tu un patch de Windows care la o singura apăsare de buton sa ne duca direct in Windows! Și apoi poate faci sa meargă și mediaplayer-ul... Tine-ne și pe noi informați de progresele tale. Ești o resursă valoroasă pentfu noi toți. Not kidding. Numai bine.
1.6 T-GDI 6MT 4x4 GTLine + optionale, New Infra Red
Born to Dare, Made to WOW

User avatar
Zite747
Posts: 49
Joined: 25 Apr 2016, 01:05
Auto: Kia Sportage 1.7

Re: Update Software

Post by Zite747 » 25 Aug 2017, 14:26

Salutare! Un soft asemanator celor din Rusia, am gasit in China, acum ceva timp, doar ca nu am reusit sa fac sa se inteleaga head-unit-ul cu Samsung Note 4 din dotare. Probabil ceva probleme la drivere. Cat despre accesarea directa a Windows-ului si iesirea din aplicatia KIA, gasisem aceasta solutie cu mult timp inainte sa-mi vina masina. Noroc cu un utilizator de Hyundai Tucson model nou. Atasez o arhiva ce contine un fisier ce va poate ajuta sa intrati aproape instant in WinCE. Dezarhivati arhiva si copiati fisierul "explore.guid" direct in radacina unui stick USB. Conectati stick-ul la masina si apoi tineti apasat butonul de setari ( cel in forma de rotita ) pana intra in Windows. Cel mai simplu! Dar vreau sa testez si varianta lui Nesta. Sunt curios de acele valori afisate.

Cat despre Sportage-urile ce au posibilitatea de mirroring pentru Android si IOS, nu cred ca sunt pe baza de Windows. Este foarte posibil sa fie bazate pe sistemul de operare Android/Linux
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

soke1967
Posts: 72
Joined: 09 Jun 2016, 17:15
Auto: Kia Sportage 1.7 DSL - 2016
Location: Bucuresti, sectorul 2

Re: Update Software

Post by soke1967 » 26 Aug 2017, 19:54

Pentru cine stie spaniola, tipul asta spune ceva interesant. Poate intelege cineva si ne spune si noua. Plus un video cu intrarea in Windows (varianta Nesta)



barosh
Posts: 15
Joined: 06 Nov 2008, 17:18
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI Style
Location: IASI

Re: Update Software

Post by barosh » 29 Aug 2017, 22:04


User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3357
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Proceed

Re: Update Software

Post by Nesta3 » 29 Aug 2017, 22:26

L-am vazut si eu azi.Pentru al conecta trebuie sa te legi pe intrarea camerei spate(daca exista optiunea).Ca sa te legi pe camera, iti trebuie un adaptor in care sa intre mufele audio-video ale interfetei respective si sa aiba si mufa dedicata pentru intrarea dedicata a camerei de pe masina.Daca se reuseste asta, nu vei mai avea camera spate.Sau poate exista vreun splitter video.E greu, dar nu imposibil
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

Costi2017
Posts: 9
Joined: 31 Aug 2017, 13:38
Auto: Kia Sportage 2017
Location: Bucuresti

Re: Update Software

Post by Costi2017 » 31 Aug 2017, 13:41

dar pe modelul sportage 2016 care nu are android auto se poate instala vreo versiune de android?

default
Posts: 415
Joined: 06 Jul 2016, 18:52
Auto: Kia Sportage

Re: Update Software

Post by default » 31 Aug 2017, 14:45

Din pacate...NU!
Kia Sportage 2016 4x4 1.6T-GDI GTLine-vandut!
----------------------------------------
Vand bare Thule Sportage 3 sau 4-link in Bazar :!:

Costi2017
Posts: 9
Joined: 31 Aug 2017, 13:38
Auto: Kia Sportage 2017
Location: Bucuresti

Re: Update Software

Post by Costi2017 » 01 Sep 2017, 10:39

mai am o nelamurire: daca iau un display nou de pe aliexpress cu android 6 o sa pot avea toate functiile actuale: gen clima, camera spate sigur se poate conecta.

multumesc.

p.s. ce m am grabit eu sa iau primu kia sportage in 2016 - mare greseala....nu mai fac :)

default
Posts: 415
Joined: 06 Jul 2016, 18:52
Auto: Kia Sportage

Re: Update Software

Post by default » 01 Sep 2017, 10:54

Poti pune orice chinezarie, insa nu oficial, pentru a pastra garantia pe electric.
Kia Sportage 2016 4x4 1.6T-GDI GTLine-vandut!
----------------------------------------
Vand bare Thule Sportage 3 sau 4-link in Bazar :!:

Costi2017
Posts: 9
Joined: 31 Aug 2017, 13:38
Auto: Kia Sportage 2017
Location: Bucuresti

Re: Update Software

Post by Costi2017 » 01 Sep 2017, 13:28

dar daca instalez android pe un stick si ii dau sa rulez de pe el nu se poate? a incercat cineva metoda asta?

User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3357
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Proceed

Re: Update Software

Post by Nesta3 » 01 Sep 2017, 13:35

Da o pagina mai in spate si o sa vezi.
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests