Senzori de presiune - TPMS

Forum cu de toate despre Kia Sportage

Moderators: BAU, Nesta3

Post Reply
User avatar
cristinub1
Posts: 82
Joined: 22 Feb 2010, 18:14
Auto: KIA Sportage 1.6 GDI Classic+

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by cristinub1 » 08 Mar 2017, 07:24

Noi multumim ca ne-ai aratat calea.... =D>

octavianlzr
Posts: 22
Joined: 26 Feb 2016, 16:05
Auto: Kia Sportage

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by octavianlzr » 08 Mar 2017, 18:19

Ma gandesc si eu cumpar un set de jante si implicit un set de senzori.
Insa am o intrebare. Ce se intampla cand ai nevoie sa rotesti cauciucurile? Trebuiesc reprogramati senzorii in service, pentru a nu mai da cauciucurile jos de pe jante?

User avatar
Zite747
Posts: 49
Joined: 25 Apr 2016, 01:05
Auto: Kia Sportage 1.7

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Zite747 » 08 Mar 2017, 18:26

Oricum s-ar roti rotile, senzorii sunt recunoscuti automat, computerul stiind exact pozitionarea fiecaruia. Testat pe al meu Sportage.

User avatar
b76bgaarh
Posts: 1213
Joined: 02 Dec 2008, 14:40
Auto:

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by b76bgaarh » 08 Mar 2017, 18:40

in manualele masinilor cu senzori, pe care le-am avut pana acum, scria clar sa nu schimbi pozitia jantei. la sportage 4 ce scrie?
masina mea Kia SPORTAGE 1,6 GDI style
masina prietenei Kia C'EED best 1,4l
masina familie Kia SPORTAGE 2.0 DSL 4wd CITY

Flavyus
Posts: 779
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 08 Mar 2017, 18:49

Eu nu inteleg de ce unele service-uri nu lucreaza cu senzorii astia.
Din cate inteleg de la colegul Nesta + youtube, senzorii originali nu au nevoie de setari etc ci se manevreaza strict mecanic.
Odata ce infing eu insumi senzorii in jante, cu ce difera jantarea unei anvelope de cazul cand ai o valva normala ? Pentru ca mai departe computerul ii recunoaste singur.

User avatar
Zite747
Posts: 49
Joined: 25 Apr 2016, 01:05
Auto: Kia Sportage 1.7

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Zite747 » 08 Mar 2017, 18:57

Sincer n-am cautat aceasta informatie in manual. In schimb am vorbit cu directorul de vanzari piese de la MIT Baneasa si mi-a spus ca generatia a 4-a nu necesita interventie in service pentru a le reconfigura pozitia. Masina "stie" sa le citeasca pozitia (Plug & Play). Si CICĂ este printre putinele masini ce poate invata 2 seturi diferite de senzori. La ultima parte imi vine cam greu sa cred ca ar fi putine modele in lume cu aceasta functie.

User avatar
b76bgaarh
Posts: 1213
Joined: 02 Dec 2008, 14:40
Auto:

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by b76bgaarh » 08 Mar 2017, 19:01

daca e asa e de bine.

totusi vedeti ce scrie in manual/testati, sa nu va apara alarme "false".
masina mea Kia SPORTAGE 1,6 GDI style
masina prietenei Kia C'EED best 1,4l
masina familie Kia SPORTAGE 2.0 DSL 4wd CITY

User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3483
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Proceed

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Nesta3 » 08 Mar 2017, 23:38

Senzorii nu au nevoie de programare in service,fiindca masina are functia de autolearning.
Senzorul se monteaza ca o valva normala,dinspre interiorul jantei,prin gaura dedicata valvei si se strange/fixeaza cu piulita proprie.
Senzorii se activeaza imediat cum trece aerul/presiunea prin ei si transmit datele catre masina atunci cand se afla "sub presiune" in interiorul anvelopei.
Se pot schimba rotile dupa bunul plac.Sistemul masinii cauta si detecteaza semnalele de la fiecare roata, indiferent de pozitia rotilor/senzorilor, iar semnalul/datele primite sunt atribuite de sistem fiecarei roti in parte.Daca roata fata stanga transmite catre sistem ca presiunea e de 2,3 bar, sistemul atribuie aceste valori rotii respective, iar daca se muta roata pe spate dreapta de exemplu, va atribui datele primite rotii spate dreapta.

Nu stiu exact cate seturi poate invata sistemul masinii, dar cred ca un maxim de 2 seturi vara/iarna e suficient.
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

Flavyus
Posts: 779
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 09 Mar 2017, 09:59

Oare cum e cu bateria senzorului ? Cat o tine si daca se schimba.

Flavyus
Posts: 779
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 09 Mar 2017, 20:08

Zice la Google ca bateria ar tine in medie 5-6 ani, posibil pana la 10. Senzorul e consumabil, nu se schimba bateria ...

User avatar
cristinub1
Posts: 82
Joined: 22 Feb 2010, 18:14
Auto: KIA Sportage 1.6 GDI Classic+

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by cristinub1 » 10 Mar 2017, 07:46

Confirm functionarea senzorilor cumparati de pe ebay. Nici macar nu s-a simtit trecerea. Cred insa ca trebuie montati pe jante si stransi la cuplu in mod profesionist, mecanicul a fost la seful de service si a venit cu o trusa speciala pentru asa ceva. Trusa statea la sefu, incuiata de parca era Sfantul Graal. :lol: Cei de la Autosoft incepusera sa ma intrebe cum va fi cu invatarea senzorilor, daca trebuie sa merg la KIA, etc. No problem, le-am zis, e desteapta si invata singura. Si asa a fost. Incantat de chestia asta.
Apropo, spuneau ca au si ei senzori la 330 RON bucata [-X . WTF????'
Un alt aspect important a fost ca, la echilibrare, mecanicul si-a dat interesul si a rotit anvelopa pe janta de 2 ori pentru a pune mai putine greutati pe jante. Asa s-a ajuns la o janta, de exemplu, de la 90g initial (100g maxim admis), inainte de rotiri la 40g in final. Sunt meseriasi. =D>
Poze cu jantele montate in jurnalul meu de bord.

User avatar
catalin
Posts: 478
Joined: 06 Aug 2007, 17:22
Auto:
Location: Oradea

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by catalin » 11 Mar 2017, 22:45

Salut,senzori au venit si cu piulite ? Din ce vad prin poze unele au altele nu?
Kia Cee`d 1.6 Gdi
ODO-4500 km

User avatar
Nesta3
Moderator
Posts: 3483
Joined: 17 Mar 2009, 05:31
Auto: Kia Proceed

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Nesta3 » 11 Mar 2017, 23:57

Da, cu tot cu piulite.
EX :Kia Proceed 1.4 benzina 109hp Best+
POZE PROCEED

2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

Flavyus
Posts: 779
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 12 Mar 2017, 22:51

Flavyus wrote:M-am riscat cu o comanda, le-am dat mesaj online si mi-au confirmat ca sunt genuine OEM 433 Mhz:
http://www.fourgreen.com/store/scripts/default.asp
Mi le expediaza cu Fedex, asta inseamna curier sau tot la posta-vama se duc ?!

Flavyus
Posts: 779
Joined: 19 Jan 2017, 11:04
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Flavyus » 17 Mar 2017, 18:33

Flavyus wrote:M-am riscat cu o comanda, le-am dat mesaj online si mi-au confirmat ca sunt genuine OEM 433 Mhz:
http://www.fourgreen.com/store/scripts/default.asp

Qty Item Description Sub Total
4 52933D9100 VALVE-TPMS - €26.85 €107.41
4 52934D9100 NUT-TPMS - €2.16 €8.63
Shipping: €32.88
Daca va intereseaza, au venit senzorii + piulitele, expediati pe 10 martie - livrati pe 16 martie.
Codurile sunt bune, toti senzorii = Made in France (piulitele made in Korea), DAR expediati fizic din Coreea (s-a vazut si pe AWB tracking) !
Ca servicii, jos palaria: Fedex (TNT in Romania) s-a ocupat de tot, inclusiv vama si mi-a livrat coletul sub nas.
Ca pret total clar am iesit mai prost decat filiera ebay (colegul Nesta):
senzorii 107 Euro
piulitele 8 Euro (vezi cod separat mai sus daca e nevoie)
transport servicii Fedex 37 euro
si acum vine faza :( taxe vamale + TVA total 260 Lei (mi-au cerut dovada platii, print screen dupa order etc)
total am iesit cca 946 Lei vs. 1200 Lei pret Autonet (comunicat verbal, fara montaj)
Last edited by Flavyus on 17 Mar 2017, 18:40, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Generalităţi”

Who is online

Users browsing this forum: RadaRada and 3 guests