Senzori de presiune - TPMS

Forum cu de toate despre Kia Sportage

Moderators: BAU, Nesta3

Post Reply
Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 18 Nov 2015, 12:49

Cu ocazia montării roților de iarnă - am cumpărat jenți,anvelope și senzori HUF
de la o firmă,cu factură.
După montarea senzorilor - timp de 4 zile în care am circulat cu masina,nu s-a aprins în bord niciun martor ceea ce părea să fie
perfect.In a cincea zi s-a aprins martorul desi presiunea nu scăzuse în nicio roată.
Întrebarea 1: De ce s-a produs acest lucru după 5 zile dacă mașina ”nu vedea senzorii”?
La vânzător mi s-a spus că senzorii ”trebuie trași în bandă.” și m-am adresat unui service specializat KIA.Acolo după ce s-a aplicat pe valve TPM SERVICE TOOL- aparatul afișa că nu detectează niciun senzor.Retur la vânzător - mers la importator și s-a descoperit că senzorii erau pentr Porsche-WV-Audi. Mi s-au dat chipurile sezori de Kia ”trasi in bandă”. După montaj - martorul s-a aprins in bord și așa a rămas după multe zile și mulți kilometri.
Intrebarea 2:Trebuie făcută o setare la mașină ca să recunoască senzorii?

Cu mulțumiri.

BAU
Moderator General
Posts: 2438
Joined: 24 Jan 2008, 00:25
Auto:
Location: Bucuresti

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by BAU » 18 Nov 2015, 14:52

DA .

Da-i un search pe acest forum ( eu nu am senzori de presiune ) si gasesti toate explicatiile .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 102.000,00 km

snoopdog
Posts: 6
Joined: 09 Oct 2014, 15:42
Auto: ct99aaa

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by snoopdog » 18 Nov 2015, 17:11

Salut.Am achizitionat recent pentru Sportage-ul meu senzori tpms si jante de la reprezentanta. Senzorii nu trebuie imperecheati cu nici un tool.Acestia au functie de auto learning.Se monteaza direct pe jante.Nu conteaza pe ce roata sunt montati si nici pozitia lor.Bineinteles senzori originali de la kia.Drept urmare nu am nici un fel de problema si am rulat deja aproximativ 500 km de la montaj.Mult succes.

nae74bya
Posts: 59
Joined: 04 Jul 2014, 15:48
Auto: kia 2.0dslAWD184cp6MT-2014
Location: Poiana Campina Prahova

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by nae74bya » 19 Nov 2015, 15:26

Cat au costat cei de la reprezentanta?
Eu am achizitionat anul trecut originali hyu/kia SH si m-au tinut sub 2 saptamani dupa care s-a aprins becul in bord.
Acum am trecut iar la jantele cu anvelope de iarna, refacut presiunea si apoi dupa aprox 15 km de rulaj s-a aprins becul....
Nu am fost inca la Kia sa ii verific, dar m-am obisnuit deja cu eroarea din bord...la primavara dispare odata cu trecerea la jantele originale.

snoopdog
Posts: 6
Joined: 09 Oct 2014, 15:42
Auto: ct99aaa

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by snoopdog » 22 Nov 2015, 11:04

M-au costat 1250 lei 4 senzori noi....Nu am nici o problema pana acum.De retinut inca o data ca senzorii au functie de auto learning...deci nu e necesara nici o imperechere cu softul masinii.

Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 22 Nov 2015, 11:53

nae74bya wrote:Cat au costat cei de la reprezentanta?
Eu am achizitionat anul trecut originali hyu/kia SH si m-au tinut sub 2 saptamani dupa care s-a aprins becul in bord.
Acum am trecut iar la jantele cu anvelope de iarna, refacut presiunea si apoi dupa aprox 15 km de rulaj s-a aprins becul....
Nu am fost inca la Kia sa ii verific, dar m-am obisnuit deja cu eroarea din bord...la primavara dispare odata cu trecerea la jantele originale.
Exact același lucru aiuritor l-am pățit și eu.

Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 22 Nov 2015, 11:56

snoopdog wrote:M-au costat 1250 lei 4 senzori noi....Nu am nici o problema pana acum.De retinut inca o data ca senzorii au functie de auto learning...deci nu e necesara nici o imperechere cu softul masinii.
Senzorii nu au functie de auto learning pentru ca altfel,noi cei care semnalam problema nu am avea-o. Corelarea dintre senzori și softul mașinii se face teoretic in atelierul specializat Kia,exact ca atunci cand ti se livrează mașina.

snoopdog
Posts: 6
Joined: 09 Oct 2014, 15:42
Auto: ct99aaa

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by snoopdog » 22 Nov 2015, 18:35

Nu este asa...am cumparat senzorii din reprezenta kia din constanta.Am vorbit despre modul cum trebuie procedat cu acestia cu seful de la compartimentul de service-vanzari.Mi-a explicat ca nu trebuie imperecheati cu softul masinii,doar trebuie sa rulezi timp de aprox. 20 min. cu o viteza de peste 40km.Gandeste-te ca la fiecare schimb de roti pe timp de vara sau iarna, ar trebui sa mergi la ei sa iti imperecheze senzorii.Numai la masinile cu senzori de tip mai vechi se facea acea imperechere cu un tool special.Colegul de mai sus avea senzori SH....deci treaba cu problema ta, este sa nu fie defect unul din ele...du-te la reprezentanta si explica-le(asta daca le-ai achizitionat de acolo).

Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 26 Nov 2015, 18:29

snoopdog wrote:Nu este asa...am cumparat senzorii din reprezenta kia din constanta.Am vorbit despre modul cum trebuie procedat cu acestia cu seful de la compartimentul de service-vanzari.Mi-a explicat ca nu trebuie imperecheati cu softul masinii,doar trebuie sa rulezi timp de aprox. 20 min. cu o viteza de peste 40km.Gandeste-te ca la fiecare schimb de roti pe timp de vara sau iarna, ar trebui sa mergi la ei sa iti imperecheze senzorii.Numai la masinile cu senzori de tip mai vechi se facea acea imperechere cu un tool special.Colegul de mai sus avea senzori SH....deci treaba cu problema ta, este sa nu fie defect unul din ele...du-te la reprezentanta si explica-le(asta daca le-ai achizitionat de acolo).
Ai putea să fii amabil să-mi dai și mie adresa acestei reprezentante din Constanta? Fac des deplasări acolo și m-aș bucura să pot vorbi cu cineva avizat. Eu am cautat pe google si nu am gasit nimic clar si relevant legat de reprezentanta Kia in Constanta.
Cu multumiri.

Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 26 Nov 2015, 18:32

Alconcrini wrote:
snoopdog wrote:Nu este asa...am cumparat senzorii din reprezenta kia din constanta.Am vorbit despre modul cum trebuie procedat cu acestia cu seful de la compartimentul de service-vanzari.Mi-a explicat ca nu trebuie imperecheati cu softul masinii,doar trebuie sa rulezi timp de aprox. 20 min. cu o viteza de peste 40km.Gandeste-te ca la fiecare schimb de roti pe timp de vara sau iarna, ar trebui sa mergi la ei sa iti imperecheze senzorii.Numai la masinile cu senzori de tip mai vechi se facea acea imperechere cu un tool special.Colegul de mai sus avea senzori SH....deci treaba cu problema ta, este sa nu fie defect unul din ele...du-te la reprezentanta si explica-le(asta daca le-ai achizitionat de acolo).
Ai putea să fii amabil să-mi dai și mie adresa acestei reprezentante din Constanta? Fac des deplasări acolo și m-aș bucura să pot vorbi cu cineva avizat. Eu am cautat pe google si nu am gasit nimic clar si relevant legat de reprezentanta Kia in Constanta.
Cu multumiri.
Mai adaug ca firma Kia nu fabrica senzori. Deci luati de la reprezentanta inseamna ca poti sa iei de la orice importator cu acte in regula,nu numai de la Kia.Ciudatenia este ce face Kia cu senzorii pe care îi comercializeaza - cum îi dedică în așa fel încât alții să nu poată fi folosiți.Este complicat de înțeles?

snoopdog
Posts: 6
Joined: 09 Oct 2014, 15:42
Auto: ct99aaa

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by snoopdog » 29 Nov 2015, 00:49

Prietene esti paranoic.Nu vrei sa intelegi ca senzorii merg fara probleme.Nu stiu daca sunt fabricati de kia sau cum ii fac ei sa functioneze.Cert este ca sunt originali,si dupa 1500 km pana acum n-am probleme.Uite site-ul dealerului din Constanta.Este pe site-ul Kia.Daca te uitai il gaseaai.
http://www.raverservice.ro/

Alconcrini
Posts: 6
Joined: 26 Oct 2015, 14:48
Auto: KIA SPORTAGE

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Alconcrini » 29 Nov 2015, 10:52

snoopdog wrote:Prietene esti paranoic.Nu vrei sa intelegi ca senzorii merg fara probleme.Nu stiu daca sunt fabricati de kia sau cum ii fac ei sa functioneze.Cert este ca sunt originali,si dupa 1500 km pana acum n-am probleme.Uite site-ul dealerului din Constanta.Este pe site-ul Kia.Daca te uitai il gaseaai.
http://www.raverservice.ro/
Este clar ca nu ai inteles absolut nimic din ce am scris. Nu mai citi mai departe si nici nu mai raspunde - chiar nu are sens. In alta ordine de idei:
- dealer e una,reprezentanta e alta,service e alta
- cauta comentarii si opinii despre raverservice si marii specialisti de acolo
- de unde ai dedus valoros ”cert este ca sunt originali”(?!) daca tu nu ai probleme asta e norocul tau
- pastreaza-ti ironia pentru amici. Diletantismul este toxic!

snoopdog
Posts: 6
Joined: 09 Oct 2014, 15:42
Auto: ct99aaa

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by snoopdog » 30 Nov 2015, 07:59

Alconcrini wrote:
snoopdog wrote:Prietene esti paranoic.Nu vrei sa intelegi ca senzorii merg fara probleme.Nu stiu daca sunt fabricati de kia sau cum ii fac ei sa functioneze.Cert este ca sunt originali,si dupa 1500 km pana acum n-am probleme.Uite site-ul dealerului din Constanta.Este pe site-ul Kia.Daca te uitai il gaseaai.
http://www.raverservice.ro/
Este clar ca nu ai inteles absolut nimic din ce am scris. Nu mai citi mai departe si nici nu mai raspunde - chiar nu are sens. In alta ordine de idei:
- dealer e una,reprezentanta e alta,service e alta
- cauta comentarii si opinii despre raverservice si marii specialisti de acolo
- de unde ai dedus valoros ”cert este ca sunt originali”(?!) daca tu nu ai probleme asta e norocul tau
- pastreaza-ti ironia pentru amici. Diletantismul este toxic!
Uite ca vreau sa raspund.Discursul tau de sfarsit plin de neologisme, nu te face destept.Este clar ca tu nu intelegi absolut nimic.Raver service srl este dealer,care bineinteles are si service.Denumirea de service din nume e cu totul altceva.Cunosc comentariile si opiniile de pe forum,le-am citit de mult,sunt postari mai vechi.Fiecare cu experientele lui...bune sau rele.Am dedus valoros ca sunt originali,pentru ca au venit de la Bucuresti,anume Kia Romauto,sigilati si cu sigla kia.

User avatar
Ogy
Cel mai ghinionist!
Posts: 4782
Joined: 29 Feb 2008, 16:06
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by Ogy » 30 Nov 2015, 10:43

Discutii constructive, da?!
Garajul meu
Jurnal de bord
Participantul cu numarul 100 din coloana.
Nu exista bancnote romanesti, pe care sa scrie RON. Noi avem doar LEI!!!

cmusat2000
Posts: 169
Joined: 15 Aug 2014, 23:42
Auto: Sportage 2.0 GDI AT Classic

Re: Senzori de presiune - TPMS

Post by cmusat2000 » 05 Dec 2015, 22:05

La mine TPMS-ul se manifesta astfel:

- cand ies din oras si trec de 70 la ora, martorul din bord clipeste circa 1 minut si apoi ramane aprins in bord
- ma intorc in oras si dupa circa 6-8 minute de mers prin traficul urban martorul din bord se stinge.

"Misto" sistemul, ce sa zic, ce ma amuza e faptul ca la reprezentanta mi-au spus, dupa ce au iesit cu masina pe centura si i-au dat in freza la 120, ca nu o sa mai am nicio probelma cu TPMS-ul. :?

Post Reply

Return to “Generalităţi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests