|
Pagina 1 din 1 [ 5 mesaje ]
| Autor |
Mesaj |
|
geony
|
Subiectul mesajului: ȚĂCĂNIT CIUDAT Scris: Joi Mar 04, 2010 1:05 pm |
|
|
|
Este vorba despre un fenomen care apare la mine si care nu stiu daca este normal. Descrierea fenomenului:
Comutatorul pt. selecționarea tractiunii se afla pe AUTO) deci pt. traseu normal. Conducând pe suprafețe unede și alunecoase cu preponderență în treapta 2 și 3 când accelerez spre maxim, se aud niște pocnituri(niste sunete asemănătoare cu țăcăniturile ABS-ului atunci când frânăm pe suprafață alunecoasă) la puntea spate(când roțile din spate sunt pe suprafață alunecoasă) și la puntea față(când roțile față sunt pe supraf. alunecoasă) Pe suprafață(uscată- cu aderență bună ) fenomenul nu mai apare. Pe suprafață alunecoasă fenomenul apare numai atunci când se accelerează puternic și roțile tind că piardă aderența. Mi-a spus un amic-nu foarte avizat că bănuiește că ar exista un sistem antiderapare al mașinii care atunci când roțile pierd aderența blochează respectivul diferențial sau decuplează transmisia pe acea punte- ceva de felul asta-însă nu-s lămurit clar.
La voi se petrece fenomenul asta ? Sau o fi vreo defecțiune la mine(s-o fi uzat ceva) ?
|
|
 |
|
 |
|
nicuB
|
Subiectul mesajului: Re: ȚĂCĂNIT CIUDAT Scris: Vin Mar 05, 2010 6:33 pm |
|
|
|
eu nu am asemenea zgomote, am sa merg cu prima ocazie fara muzica sa fiu atent la zgomote, dar nu cred sa am asa ceva. eu, cum am scris pe alt topic, am niste scartaituri in spate, si nu sunt de la suspensie, care nu stiu de unde vin. zgomotul se manifesta doar cand trec peste denivelari.
|
|
 |
|
 |
|
geony
|
Subiectul mesajului: Re: ȚĂCĂNIT CIUDAT Scris: Lun Mar 08, 2010 10:27 am |
|
|
|
Am fost vineri la KIA Jilava și mi-au zis că e lanțul din cutia de transfer care e lat de 30 mm și poarte gros .N-au desfăcut nimic doar din simptomele care le dădea la condus. Mi-a zis că „asta e boala lor” schimba mereu lanturi la cutia de transfer..Cică se intinde lanțul în timp. În cutia de transfer mi-a zis că lipsea mult ulei care se „evaporase” negăsind nici o urmă pe unde s-ar fi putut scurge. Lanțul costă 17mil(1700 ron) și manopera 20 mil+ rulmenți(care ar putea să-i gaseasca uzati =vede după ce desface cutia de transfer etc) Deocamdată n-am banii ptr. lucrare și nici nu sunt sigur că diagnosticarea e corectă. Eu nu știu ce să mai cred ?
|
|
 |
|
 |
|
djraven23
|
Subiectul mesajului: Re: ȚĂCĂNIT CIUDAT Scris: Vin Mar 12, 2010 9:26 pm |
|
|
|
@geony Vorbesti cumva de-n Kia Sorento?
|
|
 |
|
 |
|
geony
|
Subiectul mesajului: Re: ȚĂCĂNIT CIUDAT Scris: Joi Mar 18, 2010 5:14 pm |
|
|
|
Da vorbesc despre Sorento întrebând(cerând ajutorul) și posesorii de Sportage întrucât și Sportage are cutie de transfer si probabil simptome/defectiuni asemănătoare.
|
|
 |
|
 |
|
Pagina 1 din 1 [ 5 mesaje ]
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |