danny95fs wrote:consumul aratat de CB pe o distanta de aprox 2600km(2400km extraurban, restul in bucuresti), regim iarna(asa cum a fost )este de......... 7,8l, motor 1,6gsl(cauciucuri iarna, sh, INSUA( spania), aproape noi(se vedeau terminatiile pe ele)-adica vreo 3 drumuri dus-intors Buc-Toplita,Buc-Tr Magurele, nr maxim de pasageri si bagaje( 15dec09-02ian10 cu aproximatie, daca e relevant la ceva).
danny95fs wrote:consumul aratat de CB pe o distanta de aprox 2600km(2400km extraurban, restul in bucuresti), regim iarna(asa cum a fost )este de......... 7,8l, motor 1,6gsl(cauciucuri iarna, sh, INSUA( spania), aproape noi(se vedeau terminatiile pe ele)-adica vreo 3 drumuri dus-intors Buc-Toplita,Buc-Tr Magurele, nr maxim de pasageri si bagaje( 15dec09-02ian10 cu aproximatie, daca e relevant la ceva).
Kia cee d SW city 1,6gsl, 12500km, B-95-C F D
scuze: benzina petrom top 99+
de aia ti-a mancat asa mult.
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP ) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) .Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro . http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA Filmulet cu masinahttp://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic
Consuma ca sparta in comparatie cu ce?
Intra pe ce forum vrei tu ( Opel Astra, Ford Focus, VW Golf) si ai sa vezi ca motorizarea de 1.4 sare de 10% in Bucuresti la toate.Avand in vedere ca intre Kia Cee'd si celelalte concurente din clasa exista o diferenta de greutate de cel putin 100KG si ca motorul este dus catre extrem cu cei 109 Cp( mai mult decat Opel 90CP, Ford 80CP,VW 80CP) eu raman la parerea ca are un consum rezonabil.
Daca un diesel consuma in regim de 130-140 Km/h aproape 6%, un motor de 1.4 pe benzina care la viteza asta lucreaza undeva la 4000rpm sau chiar un pic peste cat ai vrea sa consume?Asta este consumul, intre 7% si 8%, mai ales daca este SW si se merge cu 5 pasageri si bagaje la greu.
Nu stiu cum e la altii, dar mie in oras nu-mi sare de 10%( nici nu atinge 10%) iar in afara la un mers mixt cu viteze de 70-80km/h in localitati si 120-130km/h in afara localitatii( nu autostrada), cu depasiri in forta atunci cand este necesar consuma in jur de 7%(6,8-7,2).
Daca merg mai constant, 90-100km/h si in localitati, si in afara lor(EX:Bucuresti-Bacau) consuma sub 6%, dar nu prea am stare sa merg asa cand este soseaua buna si libera.
Daca sar calul si ma duc la 160-180 Km/h( pe BUCURESTI-BACAU se poate) sare si consumul mediu( in localitati max. 100km/h) la 8,5%-9%. Dar asta o face fiecare pe pielea si pe banii lui fara a se plange dupa aceea ca i-a consumat masina ca o sparta.
Eu am mers de multe ori in tandem cu masini diesel si la acelasi stil de condus diferenta de consum a fost de MAXIM 1,5L/100KM.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
pai pt unii cred ca ar fi perfect....la 1300 kg ,motor 1,4.....sa consume maxim 7 la suta in oras...si afara la 140 km/h hai un 6 %.....nu se poate .....si din start cand producatorul zice ca ,consuma 7,6 oras....mai pui cel putin 1,5 litri in plus fata de ce spune el.....asa ca ,consumul pt ceed e rezonabil;....
intaresc si aprob 100% ce a zis @FLOPY un pic mai sus
am un foarte bun prieten, care are un golf 5 cu motor de 1.4 si care de cate ori am facut o comparatie intre masina mea si a lui, cea din urma inregistra un consum cu cca. 0,5 - 1 litru mai mult decat a mea
precizez faptul ca prietenul are un stil de condus de zici ca transporta oua non-stop
PS a mea e cee'd 1.4 best
forumul pasionatilor de detailing click AICI si AICI
oricum cu gropile astea din asflat , cel putin in Gl asteptati-va sa va creasca consumul cu cel putin 0.5 deoarece pleci de la semafor dai blana sa prinzi verde dar inainte de celalat semafor sunt ditamai gropile care trebuie sa franezi sa le ei cu 20 KM/h uneori pt ca apoi nu-i convine nimanui sa-si strice masina de la gropi. Avem un caz la galatzi, ana care a cumparat masina de test de la AUTOPRIM a patito de a dat cu ambele jante din fata in gropi de 17`` de s-au strambat. App, si consum de iarna e si mai mare deoarece presiunea din roti e mai mica acu ( cca 2.0 ) deci frecare mai multa + cauciucuri de iarna Oricum smekerie KIA soul, am vazuto azi in showroom, chiar a comandat cineva una pe Galati, GRI la culoare . Dezavantajul e ca vine cu motorul de 1.6 benzina ( atat ) si cam cheala masina ( cea din showroom).
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP ) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) .Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro . http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA Filmulet cu masinahttp://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic
ba io nu inteleg ce nevoie au unii sa duca masina in 3000 de ture si sa se planga de consum. a condus cineva o cutie automata pe benzina, gen pe golf sau oricare alta? ia vedeti, calcand normal pedala, in ce ture schimba. daca trece vreo cutie automata de 2500 de ture atunci cand mergi usor, atunci eu imi tai venele. daca vrei consum mic, schimba in ~2000 de ture. iti garantez ca n-are nici pe draq masina. aviz pt cei care mananca cacao in legatura cu shift indicatoru. d'aia iti arata sa schimbi cand ai ajuns la peste 2000 de ture , E OK sa schimbi atunci. asta daca vrei consumul din carte...
cu siguranta o vei mai si tura din cand in cand, dar daca in proportie de 90% tii masina in 2000 de ture e totul in regula.
eu unul cred ca odata pe luna ii dau goarna, si am un consum de ~8l/100 , conducand mai ales in oras.
Si cu depunerile ce facem? In carte ce scrie? Nu-ti taia venele ca e criza si nu are cine sa mai plateasca taxele si impozitele si ramanem in ea (criza).
in afara localitatii se poate scoate consumul apropiat de cel din carte, in regim urban nu cred sa existe vreo masina care sa se incadreze in consumul dat de producator.
Eu nu cred ca exista vreun Cee'd pe benzina, in orasul asta - Bucuresti - iarna (temperaturile astea de 0-6 grade) care sa consume sub 10/100 (poate doar daca merge intre orele 22-05). Multi nu reseteaza CB-ul, merg afara din oras, le scade consumul, apoi merg in oras cateva sute de km, le creste putin consumul si se lauda ca au 7-9/100 consum in Bucuresti. Sa fim seriosi, am resetat de doua ori CB-ul inainte de alimentare si de fiecare data am scos consum de 9,6 - 9,9/100km, dar mers numai in Bucuresti, zi de zi - nici macar un km in afara. Mai am si un Tico si cu ala scot in Bucuresti cam 7,5/100 dar asta vara, asa ca Ceed'ul iarna 7-9/100 - NO WAY !!!!
Kia Cee'd_SW City 1,6 CRDi Cassa White
Kia Sportage Style 1,7 CRDi Sirius Silver