[INFO] Kia cee'd, pro cee'd, cee'd sw in mass-media

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
andreii2000
Auto:

Re: Drive Test Automarket

Post by andreii2000 »

ATENTIE: vorbim de clasa compacta !

Te rog uita-te la Ford focus si Opel Astra si vei vedea ca lista ta cu tehnologii e mult mai mica.

Unele dintre tehnologii (xenoane , senzori) se pot pune aftermarket, iar piele are si Ceedul.

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

De compacte vorbesc si eu.
Ford are de exemplu echipare bluetooth.
Citroen C4 are ca optionale scaune reglabile electrice, echipare bluetooth, sistem de telenavigatie, oglinzi indexabile, bixenoane directionale, pavilion vitrat, sistem HiFi, etc
Fiat Bravo si Opel Astra au buton sport, au motoare puternice...

Atentie, eu nu vorbesc de un anume nivel de echipare sau de nivelul de baza, cel mai ieftin.
Eu zic ce se poate pune si ce nu din fabrica.

Senzorii aftermarket si xenoanele se pot pune aftermarket, dar sunt niste chinezarii, nu prea se compara deloc cu ce vin din fabrica (nu mai zic la bixenon bidirectional)
Iar pielea de pe C4/308 e integrala, adica sunt si bordul si usile si scaunele imbracate si arata mult mai bine decat cea de pe Cee'd no offence.

Cee'd ofera tehnologie excelenta la un pret super, insa e corect, daca vrei ceva mai 'high' nu ii poti pune pentru ca nu exista din fabrica (vezi lista de mai sus)
Insa putine sunt esentiale.
Kia Cee'd 1.4 best

Bonzai2
Master Of Puppets
Auto: Mazda Cx5

Post by Bonzai2 »

@bumblebee uitate mai atent la ce are ceed-ul si apoi posteaza.De altfel uitate mai atent la ce ofera celelalte si apoi mai posteaza.Arata-mi si mie te rog ce marca din clasa compacta da 6 airbaguri de la cel mai de jos model.Arata-ti si mie te rog cate modele din clasa compacta iti ofera airbaguri la genunchi.
Si te rog frumos nu am lua iar cu PSA si cu 308 care are ESP in standard.
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

Concluzionand, la 14.000 Cee'd ofera ce nu ofera NIMENI in clasa compacta.
Insa la 26.000 sa zicem un 308/C4/Focus in dotarile superioare cu motorizari de 180-200 de cai, cu tot felul de optionale exotice e mai bine dotat. Si asta pentru ca Cee'd nu ofera deloc acele optiuni.

Din fericire nimeni la noi nu isi ia o compacta full full, la banii aia iti iei masina de clasa mai mare :D

Sau la 23.000 euro Renault iti ofera Megane F1 care este o super-compacta pe cand de la pro_ceed nu ai ce rival sa ii pui.
Ok, caroseria proceed e foarte misto, dar nu are modificarile (scaune, frane, suspensii, interior, MOTOR) si caracteristicile lui F1 oricat ai dori.

Bonzai2: eu ma refeream la optionale care se pot pune nu la un nivel de dotare anumit sau la un anumit plafon de pret.
Pentru ca da, la banii aia cee'd e the best.

Dar, poate cu aparitia c'eed 2 o sa vedem motoare mai puternice si optionale mai multe.
Cine vrea sa si le puna sa si le puna, ideea e sa existe :)
Mie mi-ar placea supermult un pavilion vitrat.
Altfel momentan daca doresti compacta cu motor 150 cai, pavilion, sistem hifi, cutie tip DSG, navigatie, etc nu iti poti lua C'eed pentru ca nu iti ofera aceste 'bunatati'
Kia Cee'd 1.4 best

Bonzai2
Master Of Puppets

Post by Bonzai2 »

Pai te-ai simti mai bine daca ti-ar oferi dotari sa ajungi pana la 26000 euro?Oricum nimeni,sau aproape nimeni nu da atat pe o compacta.E aberant.

PS:Dupa un quick check pe la alte marci Focus,308, Astra nici una nu ofera ca OPTIUNI airbaguri la genunchi.

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

@bumblebee cred ca totusi acest test se refera la ce are masina si nu la ce ar trebui sa puna constructorul.
Uite aici http://www.informatiiauto.ro/renault-pr ... d3983.html nici macar acestia nu ofera 150 CP si vorbim de motoare ce se pregatesc sa faca parte din noile echipari.
Totusi cee'd are o oferta generoasa si cert este tipul de masina care provoaca concurentei dureri de cap.
Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

Bonzai2
Master Of Puppets

Post by Bonzai2 »

spdblue wrote:cert este tipul de masina care provoaca concurentei dureri de cap.
Asta este o fraza care caracterizeaza masina :lol: ,adevarul doare uneori.

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

Airbagul genunchi a aparut si pe New Fiesta si Fiat 500
http://www.ford.ro/files/upload/137.pdf
Exista optional si pe vreo 2 modele din clasa compacta, nu mai retin care, parca Lancer si Civic Sedan.

Eu nu zic ca as lua la 26.000euro o compacta, eu vorbesc de optionale mai exotice care nu exista deloc la Cee;d si care astfel probabil au scazut nota la TEHNOLOGIE ca de aia vorbeam,nu?

Eu in locul vostru i-as trimite la nenea care a scris articolul un mail si as scrie asa:
'Da nene, Cee'd nu ofera diverse tehnologii 'inalte' dar de care putini au nevoie in clasa compacta ci ofera tehnologie moderna si superutila un bani superok'
Kia Cee'd 1.4 best

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Vrabia malai viseaza....

andreii2000
Auto:

Post by andreii2000 »

Pielea de pe bord la Peugeot este de prost gust si am vazut mai multe astfel de masini cu cusaturile crapate din cauza soarelui.

E f. misto sa ai bord de piele crapat la cusaturi deoarece s-a dilatat si contractat pielea aia ?

In ce priveste briz-brizurile, sunt de fite si fitele nu definesc tehnologia.
Tehnologie inseamna lucruri mai serioase decat piele pe bord si diverse tipuri de xenoane.

In fine, tu crezi ca Ceed-ul merita nota 4/10 la tehnologie ? Si 5/10 la design ? Sau 5/10 la vizibilitate ?

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

Eu unul ma simteam cel mai bine daca ii dadeau note cu - (minus) de exemplu exterior -5 sau - 10 etc..
Sa stau eu in fundul la diverse masini in curbe, si sa le abordezi cum cele din fata nu o pot face si sa stiu atunci cand am un inevitabil accident ca scap fara vatamari...o sa ma gandesc serios la note deabea atunci. Nota mea pentru calitate a materialelor 9. Pentru finisaje 9, pentru motoare un mare 10 (raportat cu alte motoare aspirate), pentru directia aia m-as cazni sa dau un 11 dar nu e in barem, confortul scaunelor la drum scurt-lung este exceptional un mare 10. Pentru tehnologia raportata la pretul de achizitie un 10. La raport calitate/pret media e 10/10.

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

Da, e de foarte mare prost gust pielea aia :D Hai sa fim seriosi...
http://www.nextcar.com.au/i.peugeot.308 ... .08feb.jpg

Nu stiu cat de naspa e sa ai pielea crapata de la soare da' stiu ca si la cee'd fara piele s-a umflat bordu la cativa useri de aici de pe forum.
Deci...

Senzorii de presiune stiam eu ceva ca si cee'd are, m-am inselat :)
Dar senzori parcare spate/fata eu n-am vazut pe Cee'd.

Tehnologie inseamna lucruri mai serioase decat piele pe bord si diverse tipuri de xenoane.

In fine, tu crezi ca Ceed-ul merita nota 4/10 la tehnologie ? Si 5/10 la design ? Sau 5/10 la vizibilitate ?
Corect, inseamna si motoare mai performante, cutii mai performante, pe care cee'd momentan nu le are.
Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, un 1.4 TSI cu DSG e mai peroformant decat 1.4 aspirat de la Cee'd (pentru ca nu exista 1.4 turbo) si cutie manuala (pt ca altceva nu poti sa ii pui pentru ca.....pentru ca asa e si n-ai ce-i face momentan.

Parerea mea e ca la design nu e o capodopera, i-as da un 5.
La vizibilitate i-as da 7 iar la tehnologie raportata la bani i-as da clar 10 :D
Kia Cee'd 1.4 best

andreii2000
Auto:

Post by andreii2000 »

Ceed are cutie automata.

In ce priveste senzorii de parcare sa stii ca nici toyota nu fabrica senzori si se pun tot aici de catre dealer (vorbesc de avensis).
Iar in ce priveste motoarele, intr-adevar sunt foarte misto motoarele de 1.4 cu 80 CP de la ford si opel. o mostra de tehnologie.
Sau tamburii de frana pe spate la modelele mai ieftine de focus.

Si lista poate continua.

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

bumblebee ce au merele cu perele in comun? Sunt fructe. Corect! Asa si la motoare turbo vs aspirate, au in comun ca sunt motoare. Corect!

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

Ogy wrote:bumblebee ce au merele cu perele in comun? Sunt fructe. Corect! Asa si la motoare turbo vs aspirate, au in comun ca sunt motoare. Corect!
Da, au comun ca sunt motoare si ca pot fi puse pe o masina compacta sau nu.
In cazul VW la rubrica 'are turbo benzinar pentru cine doreste cine pofteste' se trece +
La Kia se trece -
La rubrica 'cutie cu dublu ambreaj' la fel...
Si uite asa VW ia un punct sau o jumatate de punct la tehnologie, probabil asa a gandit autorul articolului.
Kia Cee'd 1.4 best

Post Reply

Return to “Generalităţi”