Performante motor 1.4

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
Joco
Auto:

Re: Prea Leneşă? sau?

Post by Joco »

@Philbox

Daca masina lui @senzu este in regula tehnic, trebuie sa depaseasca fara nici o interventie. Resetarea acestor valori teoretic nu influenteaza viteza maxima, doar consumul pe perioada readaptarii ( asta se face si automat in timp).

Daca megi la oricare atelier, care are in dotare aparatura necesara poate sa-ti faca resetarea(reprezentanta sau orice alt atelier cu scaner CARMAN) La mine poti veni oricand, orice zi din saptamana cu conditia sa fiu in oras. Dai un telefon daca esti in zona si ne intalnim imediat. Dar mai poti sa mergi la atelierul sitului turatii la Domnul Adam si te rezolva si el. Nu cred ca-ti ia bani, daca spui ca vii din partea mea.(am spus nu cred)

Joco

zombi
Auto: KIA CEED 2008

Post by zombi »

Eu stiam altceva si nu este neaparat litera de lege: ECU adapteaza parametrii optimi pentru motor la regimul de functionare, adica adapteaza parametrii optimi la ceea ce se cere de la motor (http://tcmturbo.ro/index.php/faq/sarcin ... ite-de-ecu) daca nu instantaneu, atunci pe un pe un interval destul de scurt de mers incat sa influenteze viteza maxima a masinii(subiectul topicului). Deci, Joco are dreptate, dar tot el a si lamurit:
Acum pe serioase: valorile de corectie de pana atunci (+/- 15-20%) revin la zero. La condus nu vei observa absolut nimmic.
Joco
KIA CEED 1,4 Best-2008, kompass blue. ODO +170.000 Km
GPL Tomasetto

Joco
Auto:

Post by Joco »

Cu riscul de a deveni prea tehnic: ceea ce ai vazut acolo pe tcmturbo se refera la parametrii functionali, care se modifica la un tuning. Aici insa este vorba de corectii, care au valori dinamice si in majoritatea cazurilor nici nu se stocheaza in flashul parametric sau daca da, atunci ele nu se modifica la "tunare". Aceste valori chiar dupa un tuning raman tot adaptive si functioneaza in continuare la fel.

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624

senzu
Auto:

Post by senzu »

in concluzie ce ar trebui sa fac? sa merg cu ea mai sportiv? sau sa ii dau un reset

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Te prezinti cu ea la Bucuresti si ti-o fac eu sa mearga cu 200km/h din prima. :D

senzu
Auto:

Post by senzu »

@Ogy

:))) bine de tinut minte

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Vrei sa faci ceva cu masina aia si sa nu te mai plangi? Da-i in gura!
Tureaza motorul ala cateva zile (cand ajunge la 90 grade) peste 5000rpm (nu pe loc). Daca e nevoie mergi doar cu I si II (trepte).
Orice masina o dezveti asa. Oricat de noua sau veche este.
Cauza nu e de la ECU, Becu, cecu.. efectele subturarii se vad si in depuneri pe supape cu acelasi rezultat...lenesa (calamina stiu ca se zice la motorina la benzina probabil la fel).
Last edited by Ogy on 27 Mar 2009, 02:19, edited 1 time in total.

Philbox
Auto:

Post by Philbox »

Deci revenim de unde am plecat....adicatelea la primele posturi, aceleasi sfaturi.
Multumesc @Joco, si sincer ma bucur ca nu esti suparat pe mine (sau ti-a trecut).
cee'd HB, 1.4 GSL Best, Kompass Blue => BLUE THUNDER
Image

senzu
Auto:

Post by senzu »

@bamb0ocha
:D perfect :))

senzu
Auto:

Post by senzu »

@Ogy
okay :D in weekend ma ocup serios de ea :)) si te tin la curent cu rezultatele

ocus
Auto:

Post by ocus »

Am un diesel de 90 cai si pana la 160 se infinge destul de tare dupa care nu mai vrea sa accelereze si pace.

mihaiolimpiu
Auto: Kia Cee'd SW 1.4 2008

Re: Lenesa sau nu stiu eu?

Post by mihaiolimpiu »

Sincer nu am mers cu mai mult de 150 ... dar ... comparativ cu vechea masina simteam ca mai am muuult de mers pana la maxim! Cel putin 140 prind fara sa vreu pe European! MOTOR 1.4 benzina pe SW.

De ce nu mergi cu masina in service .. poate ai vreo sita/filtru infundat!? poi doar avem garantie ce naiba?
Kia Cee'd Sporty Wagon 1.4 GSL BEST Pewter Beige SV 81 MOC
Jurnal de bord viewtopic.php?t=2114

Bogdang
Auto:

Post by Bogdang »

mihaiolimpiu wrote:Sincer nu am mers cu mai mult de 150 ... dar ... comparativ cu vechea masina simteam ca mai am muuult de mers pana la maxim! Cel putin 140 prind fara sa vreu pe European! MOTOR 1.4 benzina pe SW.

De ce nu mergi cu masina in service .. poate ai vreo sita/filtru infundat!? poi doar avem garantie ce naiba?

chiar asa...ar fi pacat de drumurile patriei sa mergi pe ele doar cu 150...
cred ca Atlasul de mitocanie urbana trebuie completat cu o noua specie "Inconstientus rumenus"

Ogy: sa nu fiu si eu cu un post il editez pe al tau:)
Cee'd best Pweter Beige - CJ-81-RAK

virusvex
Auto:

Post by virusvex »

te duci la service si zici... Fratiolor a mea nu prinde viteza maxima constructiva , trebuie sa ii faceti ceva :))
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

seby
Auto:

Re: Performante motor 1.4

Post by seby »

15.000km , prinde 180 destul de usor , vezi model in semnatura
centura siguranta = 80% , airbag = 20%
PURTATI CENTURA
ceed sporty wagon
NEW SPORTAGE 1.6 GDI