Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Forum cu de toate despre Kia Rio

Moderator: BAU

Post Reply
alexcrist
Posts: 142
Joined: 08 Feb 2014, 21:25
Auto: Kia Rio HB 1.25GSL, FL 2015
Location: Iași

Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by alexcrist » 18 Feb 2015, 22:22

Salut tuturor,

Aș vrea să vă întreb: cum poate fi posibil ca o mașină, comandată în luna august 2014, să fie livrată în februarie 2015, după mai bine de 6 luni de la comandă, mai bine de 5 luni de la confirmarea inițială a comenzii, și mai bine de o lună și jumătate de la expirarea termenului de livrare? Iar la livrare, cartea de identitate a mașinii să conțină informații greșite - că, de fapt, asta a fost picătura care a umplut paharul?

După ce am așteptat-o atât, răbdător și luând de bune multe scuze și amânări, primesc astăzi telefon de la dealer: a ajuns mașina! Bucurie mare, extaz, de toate. Primesc CIVul scanat pe mail, împreună cu certificatul de conformitate, pentru a mă putea ocupa de asigurări. Îmi arunc ochii pe ele (doar de curiozitate, fiind și prima mea mașină), iar CIVul prezintă o motorizare complet diferită (motorul de 1.4, în loc de 1.25 comandat și specificat și pe proformă și în certificatul de conformitate). Primul impuls a fost să mă bucur că primesc o motorizare mai bună la același preț. Apoi am sunat să-i întreb totuși care e treaba și, după ce au verificat, au revenit cu răspunsul: CIVul e greșit și trebuie trimis înapoi la București pentru a fi refăcut. Habar n-am cât o să mai dureze asta, probabil încă vreo 2 săptămâni.

Dar totuși, presupun că documentul ăla a trecut prin multe mâini, inclusiv al celor de la RAR pentru omologare, înainte să ajungă la mine. Nimeni, dar chiar nimeni nu s-a uitat să vadă dacă seriile alea chiar sunt corecte? Putea să scrie acolo oricine, orice, RARul pune ștampila și dealerul o livrează pe nemestecate? Dacă ajungeam cu ea așa la înmatriculări, cine pica de prost?
VINul e același pe toate documentele obținute până acum: proformă, certificat conformitate, CIV, deci exclud cazul banal ca cineva să fi încurcat între ele cărțile a 2 mașini asemănătoare.

Încă nu am văzut mașina pe viu. Dealerul este în județul învecinat și voi da o fugă acolo sâmbătă. Dar sincer, după atâtea greșeli, mă aștept să ajung acolo și chiar să văd o altă mașină față de ce am comandat - nu e prima lor greșeală, pentru că din prima zi de comandă m-am confruntat cu probleme, de la diferențe de preț până la condiții de comandă a opționalelor nespecificate de la început.

Mai este vreun reprezentant oficial al importatorului activ pe acest forum? Sau vreo metodă de a lua legătura cu ei, la care să mi se și răspundă? După atâtea peripeții, aș mai avea măcar vreo șansă la vreun bonus din partea lor, măcar așa de formă?

Intenționat nu am dat detalii concrete (dealer, comandă etc...), pentru că vreau să ajung sâmbătă la ei să vorbesc față în față. Dar aș vrea să știu dacă mă poate cineva sfătui cum să procedez mai departe, la modul general. Dacă nu rezolv nimic sămbătă, postez aici toate detaliile. Deja mi se pare că s-a depășit orice limită, chiar dacă dealerul în sine pare serios, și probabil nu e vina lui directă pentru nimic. Dar dincolo de scuze, trebuie să țin cont și de interesul meu, care se pare că a fost călcat în picioare fără jenă.

Mulțumesc oricui pentru orice sfat, și o seară bună tuturor!

P.S.: Mașina a fost deja plătită integral.

stenso
Posts: 318
Joined: 24 Aug 2013, 12:18
Auto: kia ceed 1.4

Re: Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by stenso » 19 Feb 2015, 02:16

Zi.le pe fata ca daca nu se revanseaza cumva ca sau jucat atat cu rabdarea ta refuzi sa ridici masina si te adresezi OPC ului sau chiar unui avocat (pt nerespecarea termenilor contractului) si vezi cu ce se arunca... Bineinteles ca variante sunt multe...de la inmatriculare gratis o revizie sau chiar doua gratis pana la...niste amarate de presuri bonus. Mai pot fi senzori de parcare si/sau alarma gratis sau trusa de prim ajutor plus triunghi incluse in discutie. Sau dece nu toate :)

Succes la negocieri!

NYC91
Posts: 56
Joined: 11 Sep 2011, 19:23
Auto: pro ceed 1.6 crdi 115hp
Location: Ilfov
Contact:

Re: Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by NYC91 » 19 Feb 2015, 09:00

si la mine s-a intarziat cu livrarea cu o luna de zile si am primit bonus prima revizie gratis fara a le cere eu nimic. Eu am fost multumit ca pana la urma a mai ajuns:)).Ce e drept am dat comanda pe vechiul model si a venit facelift :D in 2009.
Succes ...

quelloo
Posts: 3830
Joined: 22 Oct 2008, 21:51
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Location: Bucuresti - Titan

Re: Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by quelloo » 19 Feb 2015, 10:40

trage de ei.
si peste 6 luni...
si platita integral...
si intarziere suplimentara din incompetenta....

=> cauciucuri de iarna...
+2 revizii gratuite...
+presuri de cauciuc si textile...

bafta la negocieri!
si s-o stapanesti sanatos!
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

alexcrist
Posts: 142
Joined: 08 Feb 2014, 21:25
Auto: Kia Rio HB 1.25GSL, FL 2015
Location: Iași

Re: Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by alexcrist » 19 Feb 2015, 20:24

Mersi de răspunsuri. :)

Din păcate, ANPC și/sau un avocat nu știu cât mă pot ajuta. Termenele din contract sunt aberant de mari. De la promisiunea ”3 luni de fabricație, 3 săptămâni de livrare” (deci de Crăciun, cel târziu, trebuia s-o am), contractul a trecut la ”livrare în 90 de zile lucrătoare (deci cam 4 luni și jumătate), cu posibilitate de amânare 8 săptămâni din cauze neimputabile vânzătorului”.
Cele 90 de zile (termenul de livrare) au expirat pe 9 ianuarie, iar acum ar mai fi cam 2 săptămâni din cele 8 de amânări. Deci strict contractual, ei sunt în termen. Văd că ei încearcă să profite la maxim și de astea 2 săptămâni... deși, iarăși o aberație contractuală, definiția ”livrării” nu include și CIVul, deci ei pot zice bine-mersi că au livrat mașina conform contractului, indiferent că eu n-o pot înmatricula, că mă dau peste cap cu asigurările (trebuie să fac asigurare pe o lună pe numele lor pe numere provizorii dacă vreau s-o ridic fără să aștept CIVul) și așa mai departe.

Cauciucuri de iarnă deja mi-au promis ca bonus, din prima zi (când am dat comanda), pe motiv că am plătit avansul cash, nu prin bancă. Apoi am văzut că oricum oferta de iarnă include cauciucuri de iarnă gratuit la multe modele, deci posibil să fi fost oricum un ”preview” al ofertei de acum.
Alarmă cică ar fi deja integrată în mașină... oarecum - n-am înțeles exact despre ce e vorba, dar mi-a zis de la bun început că nu merită să pun alarmă. Parcă toate modelele curente ale lor au așa ceva. La Rio văd că nu apare în lista de dotări pe siteul .ro (deși parcă o văzusem pe siteuri străine), dar la Cee'd e menționată ca ”sistem de avertizare Burglar”.
Senzori de parcare sunt deja pe lista de opționale. Iar pachet legislativ am deja, luat de Black Friday (din altă parte), pe vremea când eram entuziasmat că mai e puțin și vine - înainte să aflu de marea amânare din decembrie. :( Dar mersi de idei, oricum. :)

Preșuri, da, chiar o să insist pe treaba asta. De fapt, chiar mi se pare ciudat ca o mașină nouă (indiferent de marcă și preț) să nu includă preșuri în dotare standard. E ciudat că ești nevoit să iei ”pachet fumători”, fiind dotare standard în general, chiar dacă n-ai nevoie de ea, dar pentru preșuri trebuie să plătești extra.

În plus, eu comandasem prin noiembrie și câteva seturi de protecții (folie transparentă pentru bara portbagajului, set folii transparente pentru zona mânerelor de uși, și protecții de prag pentru ușile față), total undeva în jur de 100E, neplătite încă. Și pe astea aș încerca să le primesc gratuit. Oare am șanse?

De ce mi-e teamă e că nu prea am (mai deloc) spirit de negociator. Glumind puțin, totuși, tocmai am avut azi un training de 8 ore despre oferirea și primirea de feedback, și sper să pun corect în practică informațiile obținute. :lol:

P.S.: Ieri le-am mai trimis un mail să întreb cât va dura refacerea cărții. Cri-cri-cri... liniște totală...

alexcrist
Posts: 142
Joined: 08 Feb 2014, 21:25
Auto: Kia Rio HB 1.25GSL, FL 2015
Location: Iași

Re: Livrare întârziată, CIV cu informații greșite

Post by alexcrist » 21 Feb 2015, 19:12

S-a rezolvat. :)

Bonus am reușit să obțin doar covorașe interioare.

S-au mișcat repejor și cei de la București, au completat cartea (a doua rubrică) cu informațiile corecte și deja cartea ajunsese azi la reprezentanță, deși ieri fusesem anunțat că va ajunge luni. Ca atare, azi am primit toate actele în original (CIV, factură, certificat conformitate și un document de vamă). Mai departe urmează să fac asigurări, înmatriculare permanentă, apoi să o ridic. Per total, mă declar mulțumit și de prima impresie asupra mașinii, și de reprezentanță.

Restul detaliilor vor urma într-un jurnal. :)

Și jurnalul: viewtopic.php?f=15&t=23332

O seară bună! :)

Post Reply

Return to “Generalităţi”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests