|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ]
| Autor |
Mesaj |
|
Nightwish
|
Subiectul mesajului: zgomot ciudat Sorento Scris: Lun Feb 08, 2010 5:27 pm |
|
Membru din: Mie Iul 16, 2008 11:24 am Mesaje: 32 Localitate: Cluj
|
Buna. Am o potentiala problema ( deocamdata nu e o problema, insa nu-mi doresc sa devina). In viteza a 5-a, intre 105 si 130 km la ora se aude un zgomot ciudat. Mentionez ca zgomotul respectiv nu ar legatura cu motorul, se aude la fel chiar daca scot din viteza... E vorba de un huruit usor, care dispare cand masina ajunge la 130 km/h. Poate va dati cu parerea, cei dintre voi cu har intra-ale mecanicii  . Masina are 135.000 km la bord. Multumesc anticipat!
_________________ Kia Sorento 2.5 CRDI EX - 140 CP
|
|
 |
|
 |
|
Cristy_Sorento
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Mar Feb 09, 2010 11:16 am |
|
Membru din: Joi Oct 16, 2008 1:21 am Mesaje: 85 Localitate: Bucuresti
|
Nu sunt mecanic dar am un Sorento cu 75.000 km,huruitul acela ar putea fii de la grup (cutie de transfer 4x4) -ai schimbat uleiul din cutie?(vezi ca mecanicii KIA spun ca nu se schimba niciodata dar orice ulei se subtiaza in timp) -Mentionez ca la mine deja a inceput sa auda usor ,probabil de la drifturile care le fac iarna de iarna si noroaie de noroaie 
_________________ Sorento 2.5 CRDI AT EX Ice Blue B 44 YTA
|
|
 |
|
 |
|
Nightwish
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Mar Feb 09, 2010 12:03 pm |
|
|
Cristy_Sorento scrie: Nu sunt mecanic dar am un Sorento cu 75.000 km,huruitul acela ar putea fii de la grup (cutie de transfer 4x4) -ai schimbat uleiul din cutie?(vezi ca mecanicii KIA spun ca nu se schimba niciodata dar orice ulei se subtiaza in timp) -Mentionez ca la mine deja a inceput sa auda usor ,probabil de la drifturile care le fac iarna de iarna si noroaie de noroaie  Nu am schimbat uleiul de cand am masina ( o am de cand avea 105.000 km ), nu stiam ca trebuie... Insa avand in vedere ca se aude chiar daca masina e scoasa din viteza, tind sa cred ca e vorba de altceva. Insa merci de raspuns, la urmatoarea revizie o sa-i pun pe mecanici sa schimbe uleiul la cutia de transfer. Alte pareri?
|
|
 |
|
 |
|
geony
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Mar Feb 09, 2010 5:13 pm |
|
|
|
Si la mine apare la fix 120 Km/h iar dupa ce trece de 125 dispare. Însă nu face mereu și e f. puțin detanjant. N-am incercat s-o scot din viteză să văd dacă dispare. Pare un zgomot de transmisie(grup,cutie) sau rulment. N-am controlat sau schimbat niciodată uleiul din grupuri ori cutie. Anunta-ma si pe mine te rog ce-a constatat mecanicul.
|
|
 |
|
 |
|
Nightwish
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Dum Apr 11, 2010 3:51 pm |
|
|
Nu am reusit sa ajung la service (din motive obiective ), m-am documentat totusi, se pare ca zgomotul provine de la un rulment. Avand in vedere ca vara folosesc jante de ML, pe 20", atasate prin flanse, presupun ca e normal sa am oarecare probleme cu rulmentii  ....
|
|
 |
|
 |
|
Nightwish
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Dum Iun 27, 2010 11:21 pm |
|
|
|
Mda... Mecanicii se jurau ca e rulmentul stanga fata, l-am schimbat iar rezultatul... Se aude in continuare la fel....
|
|
 |
|
 |
|
sefmars
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Mar Iun 29, 2010 8:16 am |
|
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:26 pm Mesaje: 188 Localitate: Bucuresti
|
|
si la mine apare un zgmot ciudat indiferent de viteza insa apare cand decelerez(iau piciorul de pe acceleratie.. e hidramata), se aude ca un zornait metalic , ca o tabla care intra in rezonanta, am cautat si niq, zgomotul nu se aude pe sub masina, ci in compartimentul motor... undeva in dreapta, am incercat sa o scot si din viteza si la fel... inca mai caut
_________________ KIA Sorento 2.5 crdi EX 140HP 
|
|
 |
|
 |
|
Nightwish
|
Subiectul mesajului: Re: zgomot ciudat Sorento Scris: Joi Iul 01, 2010 8:25 pm |
|
|
Ok, s-ar putea ca urmatoarele sa fie de folos unora dintre voi.... Revin: avem un zgomot enervant intre 95 si 125 km/h, greu de localizat, nu se auzea nici din stanga nici din dreapta, puteam sesiza doar ca provine din partea din fata a masinii... Zgomotul se accentua cand luam curba la stanga si aproape disparea la curbele la dreapta... Am mers la service, unde mi s-a spus ca probabil e vorba de rulmentul fata stanga... L-am schimbat ( 450 lei piesa si manopera ), fara niciun rezultat... Zilele trecute am cautat pe diverse forumuri persoane care au mai avut problema respectiva si, culmea, am dat peste cativa care au trecut prin asta pe un forum dedicat VW, unde cineva spunea foarte clar, ca, in cazul in care zgomotul se accentueaza in cazul unei curbe la dreapta, problema este rulmentul de pe stanga si viceversa. In ziua urmatoare, am dus masina la service e din nou sa-mi schimbe rulmentul dreapta fata si... silence  ... Zgomotul a disparut... Nu le-m mai cerut banii inapoi pentru lucrarea anterioara, desi probabil ar fi trebuit 
|
|
 |
|
 |
|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ]
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |